Stiri despre planuri-cadru

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Foarfeca la români. Pildă de plan-cadru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foarfeca la români. Pildă de plan-cadru

  “Planul-cadru […] este una din relele eternizate ale şcolii noastre, ca toaleta din curtea şcolii, ca subfinanţarea şi ca analfabetismul funcţional” Şi, încă: “Despre planul-cadru se vorbeşte în termeni de foarfecă; exclusiv şi dintotdeauna. E ca un reflex de client care de când se ştie vrea ca frizerul să-l ia din foarfecă, [...], în baza convenţiei fatale că orice se taie creşte la loc.” Florin Antonescu, “Tribuna Învăţământului”. Genial!

 • Blocaj curricular, în fapt. Nevoia acută de Reset
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocaj curricular, în fapt. Nevoia acută de Reset

  A rostit verdictul ministrul Educaţiei însuşi: „La planurile-cadru de liceu […] am depăşit 10.000 de propuneri de modificare. Aceste planuri-cadru […] au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce mi-am preluat mandatul. Numărul de propuneri de modificare a fost atât de mare încât, practic, nimănui nu convin. Am impresia că nu mai plac nici măcar celor care le-au făcut […]” Ce-i de făcut? Curaj. Discernământ. Acţiune urgentă. Reset sistemic.

 • Exasperantul
nod gordian, făcutul planurilor-cadru. Noaptea neputinţei de
sistem. ROŞU-GALBEN-VERDE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exasperantul nod gordian, făcutul planurilor-cadru. Noaptea neputinţei de sistem. ROŞU-GALBEN-VERDE

  Iar e ca la nebuni: disonanţă de proces structurală, frână până la blană, frică de schimbare halucinantă. Criză de timp. De râs, dacă n-ar fi de plâns. După întâlnirea de la Parlament (“Curriculum modern pentru o Românie educată”), consumată ca în lumile paralele din Matrix, mi-e limpede că singura soluţie ca să nu ne luăm câmpii iar rămâne lovitura fulgerătoare de sabie, menită să taie pe veci un hâd nod gordian, imposibil de descâlcit altfel.

 • Liceul în care se predă Curajul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceul în care se predă Curajul

  Am ratat gimnaziul acum 4 ani. A venit pandemia. Am învăţat. Am învăţat? Mi-e greu să accept că putem alege, adulţi responsabili, să ratăm şi liceul ştiind tot ce ştim, din cercetări, din experienţa altor ţări, din opiniile elevilor. Pentru mine zilele acestea sunt despre o soluţie care să răspundă fricilor profesorilor ŞI fricilor elevilor.

 • Planuri-cadru,
2019-2020 – doi ani încremeniţi. Disonanţă de proces, structurală. Tras de timp, pe faţă. Frică de schimbare, din cer până-n pământ. 2021, în fundătură iar?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planuri-cadru, 2019-2020 – doi ani încremeniţi. Disonanţă de proces, structurală. Tras de timp, pe faţă. Frică de schimbare, din cer până-n pământ. 2021, în fundătură iar?

  Facem aşa: cea mai tare echipă din profi de Latină proiectează de una singură planurile-cadru, cap-coadă (gimnaziu, 25 de ore pe săptămână; liceu, 30 de ore pe săptămână). În paralel, cele mai tari echipe de profi de Mate… Istorie… Geografie… Română… Fizică… Chimie… Franceză… Engleză… Educaţie fizică... Arte… Info… Religie… fac la fel. Cum credeţi că ar arăta fiecare din cele 13 perechi de planuri-cadru? Eu am o bănuială. Voi?!...

 • Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică planurile-cadru pentru liceu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică planurile-cadru pentru liceu

  Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, din cadrul Ministerului Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectele planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului şcolar 2021-2022.

 • Ecaterina Andronescu, despre schimbarea planurilor-cadru pentru liceeni, propusă de Pop: O mare greşeală. Nu poţi să ghilotinezi discipline de bază
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu, despre schimbarea planurilor-cadru pentru liceeni, propusă de Pop: O mare greşeală. Nu poţi să ghilotinezi discipline de bază

  Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, la Adevărul Live, că propunerile de planuri-cadru ale şefului de la Învăţământ Liviu Pop, care printre altele vizează diminuarea numărului de ore de Fizică, respectiv de Tehnologia Informaţiei şi Limbi Străine, reprezintă o mare greşeală.

Modifică Setările