Stiri despre paradigma

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Paradigma grecească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradigma grecească

  Nu sunt economist, nici finanţist, cum presupun că ştiu cititorii acestor însemnări, aşa că n-am pretenţia că este absolut adevărat ce voi spune mai departe şi ceea ce, de altfel, am mai spus nu o dată, despre situaţia din România.

 • Educaţia. Şi iar educaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia. Şi iar educaţia

  Continuăm aceeaşi tradiţie a numeroaselor numiri şi remanieri a miniştrilor Educaţiei. Sistemul de educaţie este zdruncinat, năucit. Nicio direcţie spre mai bine. Elevii sunt în continuare formaţi în spiritul anilor ’70-’80, iar cadrele didactice nu se bucură de respectul cuvenit.

 • Lumea
după 11 septembrie 2001 şi noua paradigmă de securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea după 11 septembrie 2001 şi noua paradigmă de securitate

  Terorismul internaţional reprezintă încă un subiect de actualitate privind  strategiile de securitate ale statelor occidentale, într-o lume a globalizării unde ameninţările asimetrice sunt din ce în ce mai pregnante.

 • Independenţa Veneţiei şi Europa postmodernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independenţa Veneţiei şi Europa postmodernă

  Mai toate articolele de presă despre referendumul început duminică, ce vizează independenţa regiunii italiene Veneto, încep sau fac trimitere la istoria glorioasă a Veneţiei, care, în cei peste 1.000 de ani de independenţă, şi-a păstrat statutul de putere navală a Europei timp de opt secole.

 • Răul letal din liceu: monştrii „somnului matematic şi
istoric”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răul letal din liceu: monştrii „somnului matematic şi istoric”

  Simulare BAC-2014. Clasa a XI-a: 36,32% note peste 5 la Mate sau Istorie (proba... obligatorie!) Clasa a XII-a: 42,51%, acelaşi criteriu. Liceenii inepţi de azi vor deveni, în mod cert, adulţii inepţi de mâine. Din nou, "somnul raţiunii naşte monştri". Cât timp mai cauţionăm, ca societate, această stare de fapt inacceptabilă?

 • Răul letal din gimnaziu: monştrii „somnului matematic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răul letal din gimnaziu: monştrii „somnului matematic”

  „El sueño de la razón produce monstruos” („Somnul raţiunii naşte monştri”) – titlul gravurii lui Goya bântuie şi azi lumea, parcă mai ucigător decât oricând în manifestările sale de orice fel. Când vine vorba de „monştrii” somnului raţional al Şcolii, spectrul consecinţelor devine abominabil, iar forţa răspunsului are a fi pe măsură. Copiii români inepţi de azi vor deveni, în mod cert, adulţii români inepţi de mâine. Aşa ceva NU SE POATE!

 • Eu, şi în
2014: „protestatarul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu, şi în 2014: „protestatarul”

  România secolului XXI nu poate porni din loc, aşa cum e firesc, fără o educaţie croită autentic pentru secolul XXI. Iar starea Educaţiei, aşa cum este acum, constituie o vulnerabilitate critică directă la adresa siguranţei noastre naţionale, deoarece absolvenţi inepţi produşi de şcoala de azi pot deveni conducătorii inepţi ai României de mâine.

 • Autobuzul infernal al educaţiei. Penultima staţie: societatea civilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autobuzul infernal al educaţiei. Penultima staţie: societatea civilă

  Proiectul Educaţiei româneşti arată precum o călătorie făcută de un bus vechi, care transportă un grup de 50 de copii geniali (adică obişnuiţi), pe ploaie, noaptea, cu farurile stinse, fără foaie de parcurs ori destinaţie, pe un drum cu gropi şi serpentine, condus de un şofer obosit, care stă la volan de 24 de ore, fără pauză, fără să fie dublat sau înlocuit. Să decodificăm, pe bucăţele:

 • Round hole. Square peg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Round hole. Square peg

  Unicul criteriu de validare a oricărui text de lege în domeniul Educaţiei, în acest moment, este transformarea profundă, de sistem, dintr-un motiv esenţial: discrepanţa dintre timpul României Europene şi timpul sistemului său educaţional “încremenit” anacronic, inacceptabil în paradigma sa anterioară.

 • Radu Golban: UE, paradigma europeană a apartheidului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Golban: UE, paradigma europeană a apartheidului

  Ce a primit Romania de la UE, in schimb, in afara de lozinci si monitorizare? , se întreabă economistul Radu Golban. Fara loc de munca in Africa de Sud, dreptul la libera circulatie al negrilor era ingradit, precum este si al romanilor in UE accesul la piata muncii.

 • Câştigătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigătorii "Proms of Delight Music Fest", desfăşurat sub egida Jeunesses Musicales International: Cel mai greu e când apropiaţii ne cer să fim nişte oameni “normali”

  Patru tineri din centrul Transilvaniei au pus la cale formarea unei trupei. Până acum scenariul nu are nimic ieşit din comun, probabil că in fiecare zi, nişte adolescenţi talentaţi se gândesc să-şi facă o formaţie. Ce face ca ParadigmA să fie o trupă altfel? Pe lângă premiile câştigate, cei patru se pot lăuda cu respectul celor care le-au ascultat muzica, indiferent dacă sunt iniţiaţi sau amatori.

Modifică Setările