Stiri despre palatul stirbey

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Încă o bijuterie pe Calea Victoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o bijuterie pe Calea Victoriei

  Proiectul de reabilitare şi extindere a Palatului Ştirbey de pe Calea Victoriei nr. 107 e pe cale să devină realitate. Inevitabil, se vor forma două tabere iar opiniile vor fi polarizate de inamici şi susţinători. Cei mai mulţi care îşi vor da cu părerea, ca de obicei, vor fi neavizaţi, din afara profesiei, forumişti, activişti ai cuvîntului sau ai partidelor sau ONG-urilor...

 • Cum răspunde Ministerul Culturii acuzaţiilor avizării construirii unui nou mall în locul conacului Ştirbey de pe Calea Victoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum răspunde Ministerul Culturii acuzaţiilor avizării construirii unui nou mall în locul conacului Ştirbey de pe Calea Victoriei

  Palatul Ştirbey de pe Calea Victoriei din Capitală este una dintre clădirile istorice care stau la baza identităţii româneşti şi care este, deocamdată, nimic mai mult decât o altă tragedie a lăcomiei oportuniştilor imobiliari. În timp ce opinia publică este îngrozită de costruirea unui mall chiar pe actualul domeniu din inima Bucureştiului, Ministerul Culturii asigură oamenii că a intervenit prompt pentru a opri distrugerea.

 • Un palat dispărut şi căzut în uitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un palat dispărut şi căzut în uitare

  Unul dintre palatele dispărute şi uitate ale Bucureştiului s-a aflat pe Calea Griviţei nr. 5, în imediata vecinătate a Palatului Ştirbey din Calea Victoriei. A aparţinut prinţului George A. Ştirbey, fratele mai mic al lui Barbu A. Ştirbey. Proiectul a fost realizat în 1911 de arh. Nicolae Ghika-Budeşti (1869-1943) şi a fost identificat în Arhivele Naţionale.

 • Anastase: „Elena Udrea nu pleacă din PDL“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anastase: „Elena Udrea nu pleacă din PDL“

  Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a infirmat marţi zvonurile referitoare la plecarea deputatului PDL Elena Udrea la Mişcarea Populară, precizând că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară nu va reuşi să destabilizeze PDL.

 • Sala de bal de la Palatul Ştirbey
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sala de bal de la Palatul Ştirbey

  Reşedinţa familiei Ştirbey din Calea Victoriei s-a bucurat de un renume deosebit de-a lungul secolelor al XIX-lea şi al XX-lea. Sala de recepţie şi baluri este cu siguranţă cea care ocupă cele mai mari dimensiuni în palat, fiind concepută să uimească, având şi prelungiri în anticamerele laterale.

 • FOTO Noi informaţii despre complexul palatului Ştirbey din Calea Victoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Noi informaţii despre complexul palatului Ştirbey din Calea Victoriei

  Barbu D.Ştirbey (1799–1869) a locuit pe Calea Victoriei într-o reşedinţă în stil neoclasic transformată de arhitectul francez Michel Sanejouand (?-1835) în perioada 1833– 1835. Ca semn al schimbării rangului său, în timpul domniei sale (1842-1853, 1854-1856) Ştirbey va ordona construirea impozantului corp de gardă, cu faţade de templu, amplasat în dreapta palatului. Palatul are însă mai multe poveşti de dezvăluit.

 • Weekend muzical la Palatul Ştirbey
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend muzical la Palatul Ştirbey

  Festivalul Summer Well se va desfăşura sâmbătă şi duminică pe cunoscutul domeniu din apropierea Capitalei. Alte concerte vor avea loc la Constanţa şi la Timişoara.

 • Elena Băsescu face nunta la Palatul Ştirbey
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Băsescu face nunta la Palatul Ştirbey

  Elena, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, şi viitorul său soţ, Bogdan Ionescu, se vor căsători la toamnă. Cei doi au intrat deja în febra pregătirilor. Ceremonia religioasă va avea loc în Buftea, la Palatul Ştirbey.

Modifică Setările