Stiri despre palatul behague

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fantoma lui Oblomov în palatul Béhague
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fantoma lui Oblomov în palatul Béhague

  Locurile, ca şi oamenii, de altfel, au doar importanţa pe care le-o dăm. Oblomov, eroul sau anti-eroul, cum preferaţi, scriitorului rus Ivan Goncearov, şi-a găsit un loc tocmai bun de bântuit, cu doi ani în urmă, la Paris, într-un cinema sau teatru dezafectat.

 • Miraj poetic cu filosoful Basarab Nicolescu pe scena Palatului Béhague de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miraj poetic cu filosoful Basarab Nicolescu pe scena Palatului Béhague de la Paris

  "Cunoaşterea poetică este mai riguroasă decât cunoaşterea ştiinţifică" a demonstrat Basarb Nicolescu, personalitate ştiinţifică, filozof, scriitor, invitatul celei de-a doua ediţii a seratei « Platoul cu poezie -On vous sert un vers », care a avut loc luni seara la Ambasada României de la Paris.

 • 10 ore şi 30 de minute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ore şi 30 de minute

  Începe să fie pe putere. 5 cm de cer într-o oră. „O fi murit careva. Băăăi, luaţi băi cadavrul din drum, să înaintăm şi noi un pic“. Urmuz e cu noi, la Paris. Votează. Rîdem cu poftă, isteric, cu lacrimi. Pour une fois, ne-am cîştigat, în voie, o libertate: să fim patetici. A contat?

 • Farmecul nopţilor baroce de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farmecul nopţilor baroce de la Paris

  În Sala bizantină a Ambasadei României de la Paris, Institutul Cultural Român a organizat o serie de concerte cu titlul „Nopţi baroce la Palatul Béhague“. Mezzo-soprana Ruxandra Donose, soprana Teodora Gheorghiu şi mezzo-soprana Viorica Cortez au impresionat publicul francez.

Modifică Setările