Stiri despre pactul ribbentrop-molotov

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un
capitol din istorie care îl deranjează pe Putin: „Alianţa diavolilor“ sau
colaborarea obscură dintre Hitler şi Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un capitol din istorie care îl deranjează pe Putin: „Alianţa diavolilor“ sau colaborarea obscură dintre Hitler şi Stalin

  Data de 9 mai este pentru Vladimir Putin un prilej de aduceri de ode pentru Stalin şi de atribuire în dreptul dictatorului sovietic a unui rol major în învingerea lui Hitler şi prăbuşirea celui de-al Treilea Reich. Elogiindu-l pe Stalin şi repudiindu-l pe Hitler, preşedintele rus şi acoliţii săi uită mereu un aspect important al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: angajarea celor doi lideri totalitari în răspândirea terorii în lume.

 • Iohannis: Pactul Ribbentrop-Molotov, alianţa răului absolut. Avem datoria să acţionăm pentru combaterea acelor voci care neagă valorile democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Pactul Ribbentrop-Molotov, alianţa răului absolut. Avem datoria să acţionăm pentru combaterea acelor voci care neagă valorile democraţiei

  Preşedintele Iohannis afirmă, în mesajul de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, că „Pactul Ribbentrop-Molotov a fost alianţa răului absolut“ şi că, în faţa tuturor încercărilor de dezbinare, a tentativelor de relativizare a crimelor fascismului şi comunismului, precum şi pentru combaterea acelor voci care neagă valorile democraţiei şi civilizaţiei europene, avem datoria să acţionăm cu vigilenţă şi fermitate.

 • Reunificarea prin Educaţie. George Simion, MEP-2019!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reunificarea prin Educaţie. George Simion, MEP-2019!

  Reunificarea prin Educaţie poate avea loc doar în condiţiile asumării sale organice la nivel societal, deoarece este un proces fără precedent în istoria noastră recentă. George Simion, europarlamentar român independent din 26 mai 2019, are a-şi asuma acest proces complex, accelerându-l până la împlinirea sa în interiorul mandatului MEP. Succes, George!

 • Cel mai sângeros Paşte din istorie. Cum au murit 3.000 de români la Fântâna Albă în 1941
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai sângeros Paşte din istorie. Cum au murit 3.000 de români la Fântâna Albă în 1941

  Paştele din anul 1941 a fost cea mai sângeroasă sărbătoare din istoria românilor. 3.000 de români din Bucovina au murit pe 1 aprilie 1941, seceraţi de mitralierele ruşilor. Masacrul s-a produs în localitatea Fântâna Albă, acolo unde au fost prinşi românii care voiau să părăsească teritoriul ocupat de Armata Roşie şi să revină la patria-mamă.

 • Valoarea simbolică a gesturilor demagogice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valoarea simbolică a gesturilor demagogice

  Nu au dreptate cei care afirmă că, prin solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova, Traian Băsescu a legitimat Pactul Ribbentrop-Molotov.

 • Dezbatere „Historia”: Ce impact a avut Pactul Ribbentrop-Molotov asupra României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere „Historia”: Ce impact a avut Pactul Ribbentrop-Molotov asupra României?

  Liderul rus şi cancelarul german au opinii divergente cu privire la pactul germano-sovietic din 1939. Putin susţine că URSS nu a putut evita războiul cu Germania, iar Merkel consideră „ilegitime” împărţirea Poloniei şi anexarea ţărilor baltice. Însă consecinţele Pactul Ribbentrop-Molotov nu s-au limitat aici. Despre impactul pe care l-a avut asupra României a vorbit Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, într-o dezbatere „Historia”.

 • O eternă şi discretă...alianţă (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O eternă şi discretă...alianţă (1)

  Recentele poziţii ale diplomaţiei germane în ceea ce priveşte evoluţia relaţiilor ruso-ucrainiene şi integrarea europeană a ţărilor din Parteneriatul Estic ne-a readus în memorie istoria unei discrete şi...eterne alianţe care a influenţat evoluţia politico-economică şi militară a spaţiului european.

 • 23 august 1939 sau Pactul care a rupt Basarabia de România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  23 august 1939 sau Pactul care a rupt Basarabia de România!

  Pe 23 august 1939, naziştii şi sovieticii aveau să dea o grea lovitură civilizaţiei europene. Vorbim de începutul unui proces de exterminare a tot ceea ce era democratic în Europa. Hitler şi Stalin se vor înţelege la acea dată peste capul celorlalţi, aşa cum de multe ori au mai făcut-o marile puteri.

 • Scrisoare deschisă preşedintelui Nicolae Timofti: „Refuz Ordinul Republicii. Nu pentru ordine şi medalii am votat Declaraţia de Independenţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă preşedintelui Nicolae Timofti: „Refuz Ordinul Republicii. Nu pentru ordine şi medalii am votat Declaraţia de Independenţă“

  Nu este deloc simplu să accepţi o distincţie de stat alături de unii falşi unionişti, care niciodată nu vor vota pentru înlăturarea consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi reîntregirea României interbelice, dar şi alături de unionaliştii care zi şi noapte visează momentul „Z“ când Republica Moldova ar fi împinsă într-o structură-xerocopie a defunctului URSS.

 • ARHIVELE COMUNISMULUI Anii 1989-1991 în destinul românilor basarabeni (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ARHIVELE COMUNISMULUI Anii 1989-1991 în destinul românilor basarabeni (V)

  Recunoaşterea de către URSS, în decembrie 1989, a existenţei Protocolului adiţional secret al Pactului sovieto-german din 23 august 1939, prin care Moscova şi Berlinul îşi împărţeau sferele de influenţă în Europa de Est, a avut efectul unei bombe cu efect întârziat asupra destinului URSS.

 • Victima, călăul şi istoricul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victima, călăul şi istoricul

  Am fost întrebat de mai multe ori în ultimele zile: de ce trebuie să comemorăm ziua de 28 iunie 1940? Nu contribuim astfel la agravarea relaţiilor interetnice şi aşa cam şubrede? Şi nu atentăm cumva la pacea civică, la fel de fragilă? Întrebarea este una legitimă, întrucât sunt sigur că mulţi şi-au pus-o.

 • Cum a ajuns Europa de Est sub talpa lui Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Europa de Est sub talpa lui Stalin

  La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Europa de Est, cu largul concurs al Marii Britanii şi SUA, a  intrat timp de aproape 50 de ani în sfera de influenţa a URSS-ului. În cartea sa „Diplomacy”, istoricul american Henry Kissinger, fost Secretar de Stat, scrie că adevăratul lider al coaliţiei Naţiunilor Unite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial n-a fost Roosevelt, ci Stalin.

Modifică Setările