Stiri despre opera din timisoara

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Timişoara muzicală“ la ceas aniversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Timişoara muzicală“ la ceas aniversar

  După o deschidere de stagiune deosebit de apreciată, printr-un excelent spectacol cu Faust de Gounod, urmat de apoi de succesul repurtat la Sibiu, în cadrul „Festivalului de operă”, cu Turandot de Puccini, Opera din Timişoara a invitat melomanii la ediţia XL a Festivalului „Timişoara muzicală”, inaugurată „în forţă”  prin tradiţionala Aida de Verdi, beneficiind de o distribuţie internaţională „de zile mari”.

 • „Contesa Maritza” a (re)cucerit Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Contesa Maritza” a (re)cucerit Timişoara

  Dintotdeauna, opereta a fost unul dintre genurile îndrăgite de bănăţeni, poate pentru că spiritul dansurilor şi melodiilor regăsite în partituri de Strauss sau Lehar le era familiar. Şi se prea poate să nu fi fost o întâmplare faptul că un alt celebru compozitor - Emmerich Kalman - a ales ca eroina principală din Sylvia să fie o tânără din acele locuri - Silvia Verescu.

 • Concert-spectacol „mai altfel”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert-spectacol „mai altfel”

  De-a lungul timpului, Opera din Timişoara a oferit melomanilor, pe lângă spectacole atractive, şi concerte în care fie s-au prezentat opere mai puţin cântate, beneficiind de distribuţii spectaculoase, fie au fost gale ale tenorilor sau ale tinerelor talente, deosebit de interesante şi pentru că astfel orchestra evolua pe scenă, alături de cor şi solişti, dar şi pentru că aduceau o notă de inedit, de… altceva.

 • FOTO „Silvia” a revenit la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Silvia” a revenit la Timişoara

  După mulţi ani de absenţă din repertoriul Operei din Timişoara, îndrăgita operetă Silvia de Kalman a văzut din nou lumina rampei, spre încântarea unui public extrem de numeros şi entuziast, care a apreciat la superlativ atât derularea scenică şi mişcarea în ansamblu, cât şi calitatea evoluţiei în plan muzical.

 • A început stagiunea lirică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început stagiunea lirică

  În timp ce Festivalul Enescu era în plină desfăşurare, teatrele lirice din ţară începeau să pregătească noua stagiune, ultima decadă a lunii septembrie marcând „gongul” inaugural prin evenimente de real interes.

Modifică Setările