Stiri despre noel bernard

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câteva
cuvinte în amintirea lui Cornel Chiriac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte în amintirea lui Cornel Chiriac

  Pentru cei mai mulţi dintre compatrioţii noştri aflaţi azi la vârsta maturităţii, ziua de 4 martie a devenit sinonimă cu cea a cutremurului ce a zguduit România în anul 1977.

 • Regizorul
Vlad Mugur şi Radio Europa Liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Vlad Mugur şi Radio Europa Liberă

  Dispunem de o serie întreagă de mărturii despre felul în care lumea culturală românească (“oamenii de cultură şi artă” cum li se spunea în epocă, de unde şi Comitetul omonim care avea să îşi schimbe numele în cel de Consiliu al Culturii şi Educaţiei Socialiste) a receptat şi reacţionat la Plenara C.C. al PCR din iulie 1971, la cuvântarea de atunci a lui Nicolae Ceauşescu şi la „Tezele” aferente.

 • O blasfemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O blasfemie

  Continuă condamnabila operaţiune de înălbire a fostului ultim mare şef şi criminal al Securităţii comuniste, Iulian Vlad. Despre care trebuie să ni se inducă ideea că ar fi  fost un mare patriot, un imens tactician şi o super-inteligenţă.

 • A murit Sorin Radu, cel care a fotografiat mari personalităţi, din România, până în America, de la Regele Mihai la Ronald Reagan şi Salvador Dali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Sorin Radu, cel care a fotografiat mari personalităţi, din România, până în America, de la Regele Mihai la Ronald Reagan şi Salvador Dali

  Sorin Radu, fotograf român de teatru, care a imortalizat de la politicieni la artişti din întreaga lume, s-a stins la vârsta de 81 de ani. Acesta i-a fotografiat pe Regele Mihai şi pe Regina Ana, dar şi alte personalităţi precum Paul Goma, Eugen Ionescu, Noel Bernard, Salvador Dali, sau Ronald Reagan. Ceremonia de înmormântare va avea loc la Capela Cimitirului Militar Ghencea  marti, de la ora 12.00.

 • O dilemă - Gânduri după tragedia de ieri de la Barcelona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dilemă - Gânduri după tragedia de ieri de la Barcelona

  În anii de glorie ai „Europei Libere“ în limba română, Max Bănush, realizatorul „Tineramei“, avea obiceiul ca, foarte aproape de sfârşitul anului, să-l provoace pe directorul Departamentului la o discuţie bilanţieră.

 • 40
de ani de la Marele Cutremur - O rememorare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  40 de ani de la Marele Cutremur - O rememorare

  Ziua de 4 martie a fost să fie, în anul 1977, într-o vineri. Schema de program, grila cum i se spune azi, a Televiziunii Române prevedea ca, îndată după ediţia de seară a Telejurnalului, pe primul canal să fie difuzat un film artistic, iar pe cel de-al doilea, care oricum avea o acoperire limitată, deloc în conformitate cu ceea ce scria şi se prevedea în Programul partidului adoptat cu ocazia Conferinţei Naţionale din 1974, o Seară de operă.

 • 35 de ani de
la moartea lui Noel Bernard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  35 de ani de la moartea lui Noel Bernard

  Aş dori să dedic însemnările mele de azi amintirii şi evocării personalităţii unui mare gazetar, colosal ctitor de instituţie de presă. E vorba despre Noel Bernard, de la decesul căruia se împlinesc pe 23 decembrie, 35 de ani.

 • O amintire despre Noel Bernard şi o prostie a lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O amintire despre Noel Bernard şi o prostie a lui Victor Ponta

  Sunt astăzi îndeobşte cunoscute motivele ce l-au determinat pe Noel Bernard ca, imediat după cutremurul de la 4 martie 1977, să instituie studio deschis, Europa Liberă în româneşte devenind atunci principalul, inegalatul mijloc de comunicare dintre românii de pretutindeni. Se ştiu şi condiţiile în care s-a realizat respectiva operaţiune.

 • Viaţa, creaţia
şi moartea lui Noel Bernard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa, creaţia şi moartea lui Noel Bernard

  Aş dori să dedic însemnările mele de azi amintirii şi evocării personalităţii unui mare gazetar, colosal ctitor de instituţie de presă. E vorba despre Noel Bernard, de la naşterea căruia s-au împlinit ieri, pe 25 februarie, 91 de ani.

 • 65 de ani de Radio Europa Liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  65 de ani de Radio Europa Liberă

  Sâmbătă, 4 iulie 2015, s-au împlinit 65 de ani de la prima emisiune a postului de radio Europa Liberă. Sunetul unui clopot uriaş, achiziţionat printr-o subscripţie publică în urma căreia s-au adunat prin contribuţia benevolă a unui considerabil număr de cetăţeni americani 1.317.000 de dolari, a prefaţat, deloc întâmplător de un Independence Day, lansarea în eter a ceea ce preţ de 40 de ani, până la căderea comunismului în Europa de Est

 • Foi de observaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foi de observaţie

  Postul b1tv a difuzat în Ajunul Crăciunului un interviu prin Skype cu una dintre vocile de aur din perioada müncheneză a postului de radio Europa liberă, Ioana Măgură Bernard. Absolventă în 1961 a IATC-ului bucureştean, câţiva ani actriţă a Teatrului Naţional din Craiova, Ioana Măgură a devenit, din 1964, crainică a Radioteleviziunii Române.

 • Nevroza TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevroza TVR

  Într-unul dintre excepţionalele sale editoriale săptămânale, cel mai popular director al Departamentului românesc al postului de radio “Europa liberă”, Noel Bernard, de la a cărui dispariţie se vor împlini pe 23 decembrie 32 de ani, cita un observator străin ce se arăta surprins de absenţa oricărei urme de viaţă politică reală în România comunistă.

Modifică Setările