Stiri despre mediocritate

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O utopie a României de azi: normalitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O utopie a României de azi: normalitatea

  Angajamentul de a scrie săptămînal un articol (fără a ieşi din sfera actualităţii, ceea ce te-ar face vinovat de izolare în „turnul de fildeş“) capătă, de la o vreme, o componentă nevrotică. Scena publică autohtonă a încetat, de mult, să mai fie provocatoare, interesantă, vie cu adevărat.

 • Pe viaţă şi pe moarte. Mediocritate versus meritocraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe viaţă şi pe moarte. Mediocritate versus meritocraţie

  Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

 • Mediocritatea vrea puterea absolută!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediocritatea vrea puterea absolută!

  Mă deplasez foarte mult, aproape în fiecare zi, prin multe locuri şi intru în contact cu numeroşi oameni de la sate, din pieţe, din mijloace de transport în comun, din mediul cultural ori de pe stradă.

 • Umblând cu târnăcopul printre statui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umblând cu târnăcopul printre statui

  „Reprimă-ţi invidia faţă de omul excepţional, învaţă să-l înţelegi şi să-l preţuieşti“, spunea G. Călinescu. Iată un dicton care la noi, românii, ar trebui afişat în fiecare sală de clasă. Pentru că întreaga noastră istorie este presărată cu oameni excepţionali, sâcâiţi, hărţuiţi şi eliminaţi de mediocrităţi.

 • Un sfert de semi-semi-semifinală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfert de semi-semi-semifinală

  Cum nu putea începe direct cu loviturile de penalty, Portugalia-Ţara Galilor a început în minutul 50 cu o călătorie aeriană a lui Cristiano Ronaldo, urmată de o lovitură superbă de cap. Meciul s-a încheiat în următoarele 3 minute, odată cu următoarea mişcare a lui Ronaldo – un şut redirecţionat de Nani. Şi, cu asta, gata!

 • Naţionala tricoloră şi capra neagră a vecinului albanez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionala tricoloră şi capra neagră a vecinului albanez

  România vrea performanţă. Ne-am săturat de replica: merge şi aşa. Ne-am plictisit să fim ultimii la fonduri europene, autostrăzi şi fotbal – să fim acceptaţi in extremis de clubul politic al ţărilor prospere şi abia calificaţi la baraj pentru Campionatul European sau mondial.

 • Despre meritocraţie şi alţi demoni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre meritocraţie şi alţi demoni

  Dacă aş avea talent la desen, aş înfăţişa meritocraţia numai piele şi os, cu obrajii scobiţi şi ochii înfundaţi în orbite, gata întinsă pe năsălie, dormind somnul de veci şi aşteptându-şi îngropăciunea. adusă în starea asta de două evenimente ale actualităţii neamului, unul deja petrecut, celălalt pe cale să se petreacă.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi. Coautor la O SUGESTIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi. Coautor la O SUGESTIE

  Un prieten foarte bun, de suflet, solidar cu zbaterea mea în faţa maşinii de scris, învăţat, implicat profesionist şi cu autoritate în ipostazele diferite ale actualei geografii media, neliniştit, ca noi toţi de altfel, de alunecarea în derizoriu a instituţiilor statului democratic rezultat al unei clase politice compromisă de corupţie şi pierzătoare dramatic a încrederii electoratului,

 • Tălmăciri şi răstălmăciri (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tălmăciri şi răstălmăciri (II)

  În partea întâia, am analizat sloganul emblemă „România lucrului bine făcut”. Dacă un lucru poate fi bine făcut, acelaşi lucru poate fi şi rău făcut, iar atunci el este un rebut. Intră aici în joc mai multe elemente sau factori, între care gadul de competenţă este esenţial.

 • Mediocritatea e de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediocritatea e de aur

  Încă din primele articole postate pe adevarul.ro am susţinut ideea că polarizarea socială, ca diferenţă dintre bogaţi şi săraci, a început în primele zile de după 1989. În acest sens, îl invocam pe „rechinul” miliardar George Sörös, care, chiar cu referinţă la România, spunea că cine nu s-a urcat în primele trei luni în „trenul capitalismului”, nu îl mai poate ajunge din urmă.

 • Glorificarea geniului şi triumful mediocrităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Glorificarea geniului şi triumful mediocrităţii

  Editorialul semnat de David Rothkopf în paginile revistei americane Foreign Policy este un adevărat barometru al societăţii actuale. De aproximativ un an, tema abordată în articolele sale este declinul puterii Statelor Unite ale Americii, principalul partener strategic al ţării noastre.

 • Preşedinţi versus monarhi: Democraţiile au nevoie de simboluri extraordinare, altfel se vor cufunda în mediocritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinţi versus monarhi: Democraţiile au nevoie de simboluri extraordinare, altfel se vor cufunda în mediocritate

  Un lider politic ar trebui să fie şi un lider al gândirii şi al culturii pentru ţara lui, dar şi pe scena mondială. O asemenea conducere ar trebui să fie o cerinţă majoră pentru toţi şefii de stat, un mod important prin care să-şi câştige traiul, este de părere Robert Skidelsky, profesor emerit de economie politică la o universitate britanică.

 • Un interviu din 2002
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un interviu din 2002

  Printre vechi interviuri, lăsate în afara culegerii „Din vorbă în vorbă” (Humanitas, 2013), am regăsit unul publicat de Robert Turcescu în Evenimentul Zilei (2002). Reiau un fragment, pentru motive pe care le voi enumera, laconic, la sfîrşit.

 • De ce urâm valorile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce urâm valorile

  În perioada de glorie a Europei libere, Virgil Ierunca vorbea despre valorile „uitate, cenzurate, exilate”. Astăzi lucrurile nu s-au schimbat. Tendinţa de minimalizare a valorii, de distrugere furibundă a miturilor e parcă mai pregnantă ca oricând.                                               _

 • Las’
că merge ş-aşa ! Adică mediocru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Las’ că merge ş-aşa ! Adică mediocru

  Am senzaţia că românilor nu prea le place lucrul făcut profesional, temeinic, serios, „nemţeşte”. Fie din sărăcie sau din lene, mulţi preferă rezolvarea pe genunchi, rapidă şi fragilă, adică „româneşte”. „Las-o, bă, că merge ş-aşa” sau „mai pune o sârmă” au devenit deja embleme naţionale.

 • Angela Merkel avertizează împotriva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel avertizează împotriva "mediocrităţii" în Europa

  Cancelarul german Angela Merkel, foarte criticată în special în Franţa pentru apărarea austerităţii, a reacţionat puternic vineri, delpângând "lipsa de încredere" în zona euro şi avertizând împotriva "mediocrităţii", relatează AFP.

 • Mihai Razvan Ungureanu: Cred într-o clasă politică ce își asumă mediocritatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Razvan Ungureanu: Cred într-o clasă politică ce își asumă mediocritatea

  Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu nu a dorit, la prezentarea bilanţului guvernării, să îşi prezinte planurile politice de viitor, limitându-se doar la a declara că va lupta pentru o clasă politică alcătuită din oameni care nu îşi ascund mediocritatea, dar şi care se dedică binelui public.

 • Corectitudine mediocră la universităţile din Banat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corectitudine mediocră la universităţile din Banat

  Calitatea învăţământului superior din Vestul ţării a fost cotată cu maximum trei steluţe. În Topul Integrităţii Universităţilor, majoritatea instituţiilor de învăţământ din regiune se clasează sub mijlocul clasamentului.

Modifică Setările