Stiri despre mci

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cerem demisia conducerii Ministerului Cercetării pentru habarnism în gestionarea puţinului care li se dă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerem demisia conducerii Ministerului Cercetării pentru habarnism în gestionarea puţinului care li se dă

  Ministerul Cercetării pierde la rectificarea bugetară de acum 369 din cei 1.781 milioane lei alocaţi prin legea bugetului de stat pe 2019, adică -21% din banii pe care îi primiseră la începutul anului. Alocarea iniţială reprezenta deja cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani (adică 0,17%), mai mic chiar decât cel alocat în perioada de criză economică, din 2009 (0,23%).

 • Mărul otrăvit oferit de Guvern olimpicilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărul otrăvit oferit de Guvern olimpicilor români

  Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri continuarea programului de sprijinire a olimpicilor români, cu anumite modificări ale textului de HG precedent (403/2017). Acest program este un măr otrăvit pe care Guvernul îl oferă tinerilor şi prin urmare îi sfătuim cu tărie să nu-l muşte!

 • Dezinformare, delir, laser (ELI-NP) în ochi, călătorii în timp – toate în raportul pe 2018 al Ministerului Cercetării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformare, delir, laser (ELI-NP) în ochi, călătorii în timp – toate în raportul pe 2018 al Ministerului Cercetării

  Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

 • Boala raportărilor de producţii record la hectar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala raportărilor de producţii record la hectar

  Acum un an, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) publica pe site-ul oficial un comunicat cu titlul „Progres în inovare recunoscut la nivel mondial. România a urcat pe Locul 42“. Se făcea referire la Global Innovation Index 2017 (GII) care arăta, într-adevăr, un salt de patru locuri faţă de 2016.

 • Realizările celor patru miniştri ai cercetării româneşti din 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Realizările celor patru miniştri ai cercetării româneşti din 2018

  Ne grăbim să facem un raport de activitate al Ministerului Cercetării şi Inovării (MCI) pentru 2018, de frică să nu apară unul între timp de genul celui produs de Lucian Georgescu, catalogat de Asociaţia Ad Astra, a cercetătorilor români de pretutindeni, ca „între laudă de sine şi fake-news”. E lung raportul, dar luaţi-vă un popcorn sau o cafea lângă şi lectura va fi mai plăcută.

 • MCI confundă ceaţa cu lumina şi dezinformarea cu adevărul în meciul cu Preşedinţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MCI confundă ceaţa cu lumina şi dezinformarea cu adevărul în meciul cu Preşedinţia

  Săptămâna aceasta Preşedintele României a luat o poziţie publică fermă împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care ar abroga legea cercetării avertizând „că cercetarea din România riscă să regreseze la nivelul anilor ’90”. Salutăm poziţia Preşedintelui, cu toate că am aşteptat astfel de poziţii şi anterior!

 • Scrisoare deschisă – dlui ministru Nicolae Burnete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă – dlui ministru Nicolae Burnete

  În anul 2017, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI): (i) nu a început şi finalizat, prin contractare, nicio competiţie majoră de proiecte de cercetare (care să implice echipe de cercetători); (ii) a depăşit termenele prevăzute pentru evaluarea şi contractarea proiectelor depuse în cadrul competiţiilor pornite în 2016; (iii) a executat 81% din bugetul alocat prin legea bugetului de stat, concomitent cu utilizarea creditelor de angajament.

Modifică Setările