Stiri despre manuale unice

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ministerul Educaţiei, răspuns la interpelarea unui 
senator: Autorii manualelor unice au încasat 
chiar şi 10.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei, răspuns la interpelarea unui senator: Autorii manualelor unice au încasat chiar şi 10.000 de euro

  În urma unei interpelări a senatorului ieşean Dan Lungu către Ministerul Educaţiei privind costurile editării şi tipăririi manualelor unice, pline de greşeli elementare, ministrul Ecaterina Andronescu a comunicat onorariile autorilor sau grupurilor de autori care au realizat aceste manuale. Onorariile pornesc de la 25.000 de lei brut şi ajung la 45.000 de lei brut, scrie Hotnews.

 • CCR dă peste cap manualul
unic al lui Pop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR dă peste cap manualul unic al lui Pop

  Ministerul Educaţiei va trebui să apeleze la editurile private pentru realizarea manualelor şcolare. Altfel, vom avea din nou „compedii-minune, făcute peste noapte“. Cel puţin aşa susţin specialiştii în Educaţie în contextul deciziei CCR, care a hotărât că actul care numeşte Editura Didactică şi Pedagogică (de stat) responsabilă cu elaborarea manualelor şcolare este neconstituţional.

 • Legea Manualui Unic a trecut de Camera Deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Manualui Unic a trecut de Camera Deputaţilor

  Deputaţii au votat, marţi, cu 191 voturi "pentru", 97 "împotrivă" şi trei abţineri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 76/2017 prin care Editura Didactică şi Pedagogică se transformă în societate pe acţiuni. Aceasta va avea sarcina a realiza manualele şcolare obligatorii. Camera Deputaţilor este for decizional.

 • Scandalul manualelor „unice“ ia amploare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul manualelor „unice“ ia amploare

  Scandalul manualelor continuă în contextul în care, joi, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis 20 din cele 27 de contestaţii depuse de editurile care au făcut manualele, ceea ce înseamnă că acestea au fost legitimate să conteste managementul defectuos al Ministerului Educaţiei.

Modifică Setările