Stiri despre manual scolar

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pledoarie pentru Manualul Şcolar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pledoarie pentru Manualul Şcolar

  Solomon Marcus, luminoasă fie-i pururi aura acolo sus, în ceruri, avea un cult pentru manuale şcolare scrise bine. Adică, riguros corecte ştiinţific şi pe înţelesul tuturor. Obişnuia adeseori să lanseze interlocutorilor provocarea de a analiza critic manuale, aşa cum el însuşi făcea, ca prag obligatoriu de legitimare educaţională elementară. Am făcut şi eu exerciţiul. Conversaţia despre manuale şcolare pe bune este, azi, mai actuală ca oricând.

 • Legea Manualului Şcolar a fost adoptată de Executiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Manualului Şcolar a fost adoptată de Executiv

  Manualul şcolar este un bun de interes public, care reglementează regimul manualului şcolar de bază în învăţământul preuniversitar, potrivit unei hotărâri ce a fost adoptată, joi, de Guvern. De aceea, pe piaţă nu va apărea niciun manual fără avizul Ministerului Educaţiei şi al dascălilor.

 • România în manualele şcolare de la 1930: „Din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român“. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în manualele şcolare de la 1930: „Din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român“. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

  România era înfăţişată în manualele după care învăţau elevii în anii 1930 ca o ţară impresionantă, cu o istorie dominată de dacii „harnici, viteji şi bogaţi” şi de cuceritorii romani, prezentaţi ca fiind cei care au contribuit fundamantal la formarea poporului român. Un astfel de document, rămas ca mărturie istorică, a fost manualul de geografie „România pentru clasa III-a primară”, din 1931.

 • Fabula educaţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabula educaţiei româneşti

  În prag de alegeri, totul e posibil, aici la Porţile Orientului, dacă e să subscriem la opinia lui Raymond Poincaré, exprimată public în pledoaria sa din 1 martie 1900 („Nous sommes aux portes de l'Orient, où tout est pris à la légère” - suntem la porţile Orientului, unde totul este luat uşor).

 • Grevă generală în învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grevă generală în învăţământ

  Continua degradare a învăţământului românesc din ultimii ani a atins o nouă cotă istorică. Faptul că anul şcolar a început cu un imens scandal legat de lipsa manualelor pentru clasa întâi şi a doua arată cum politizarea, interesele mărunte şi egoiste, nepăsarea factorilor de decizie pot conduce la adevărate catastrofe sociale, ce vor avea efecte rele pe termen mediu şi lung.

 • Spre o nouă epocă de împliniri măreţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre o nouă epocă de împliniri măreţe

  Toamna anului 2014. Socialismul a învins! Comuniştii zilelor noastre (pfui, m-a luat gura pe dinainte, am vrut să zic social-democraţi) se adună într-un Congres biruitor. Într-o atmosferă plină de entuziasm, se oferă cuvântul geniului Carpaţilor, varianta 2.0. Un socialist neinspirat îl aclamă drept „noul cârmaci”. E scos în şuturi din sală: e un băsist infiltrat!

Modifică Setările