Stiri despre mandat prezidential

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO 100 de zile de mandat prezidenţial: Cum comentează specialiştii începutul lui Iohannis la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 100 de zile de mandat prezidenţial: Cum comentează specialiştii începutul lui Iohannis la Cotroceni

  La împlinirea celor 100 de zile în fruntea statului român, Klaus Iohannis a trecut în revistă, într-un filmuleţ postat pe pagina de Facebook, toate acţiunile sale de la preluarea mandatului de preşedinte referitoare la apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă. Analiştii politici contactaţi de „Adevărul“ apreciază agenda externă bogată a lui Iohannis, dar remarcă neimplicarea sa în politica internă.

 • Băsescu şi Pepelea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu şi Pepelea

  O stafie bântuie la Cotroceni. Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, îşi continuă cu superbie un mandat superfluu. Ştiu, există mai multe opinii despre celebrul articol 83, alineatul 2, în care se spune că mandatul prezidenţial începe de la depunerea jurământului şi se încheie cu jurământul noul preşedinte.

 • Giorgio Napolitano, reales în funcţia de preşedinte al Italiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giorgio Napolitano, reales în funcţia de preşedinte al Italiei

  Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a fost reales în funcie, după ce sâmbătă seară a întrunit numărul necesar de voturi în cel de-al şaselea scrutin organizat în Parlamentul de la Roma. Astfel, Napolitano devine primul preşedinte al republicii care se bucură de un al doilea mandat în fruntea unei ţări profund marcate de o criză politică fără de sfârşit.

 • Şova: Băsescu nu mai poate candida la Preşedinţie. Urban şi Iorgovan îl contrazic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şova: Băsescu nu mai poate candida la Preşedinţie. Urban şi Iorgovan îl contrazic

  Senatorul social-democrat exclude varianta în care Băsescu ar demsiona vineri, pentru a candida pentru un nou mandat la Cotroceni. Şova susţine că acest lucru e imposibil, deoarece actualul preşedinte ar depăşi limita maximă de 10 ani, echivalentul a două mandate prezidenţiale. Senatorul Iulian Urban, în schimb, spune că, dacă preşedintele va fi suspendat, actualul mandat nu va fi luat în considerare.

Modifică Setările