Stiri despre legendele clujului

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Legendele Clujului (V): Sătul de Mitică, Caragiale a vrut să se mute la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendele Clujului (V): Sătul de Mitică, Caragiale a vrut să se mute la Cluj

  „Adevărul de Seară“ încheie serialul „Legendele Clujului” cu povestea tentativei marelui dramaturg de a se stabili în oraşul de sub Feleac. Dorind să scape de Capitală, în 1903, Caragiale a vizitat Braşovul, Sibiul şi Clujul înainte de a se muta în Berlin. Se spune că era aproape decis să rămână la Cluj.

 • Legendele Clujului (IV): Monştrii din lacul Tarniţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendele Clujului (IV): Monştrii din lacul Tarniţa

  „Adevărul de Seară“ vă prezintă, în cinci episoade, cele mai siropoase legende ale Clujului. Cine şi-ar fi imaginat că în lacul Tarniţa ar exista descendenţi ai presupusului monstru din Loch Ness? Potrivit povestirilor, în lacul Tarniţa există lostriţe de peste trei metri lungime.

 • Legendele Clujului (III): Decebal s-a sinucis la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendele Clujului (III): Decebal s-a sinucis la Cluj

  „Adevărul de Seară“ vă prezintă, în cinci episoade, cele mai siropoase legende urbane. Se presupune că Decebal s-ar fi sinucis la Poarta Podului din Cluj, afirmându-se că cetatea de aici ar fi fost printre ultimele cucerite de romani.

 • LEGENDELE CLUJULUI Vezi povestirile care au şocat capitala Ardealului (SERIAL)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LEGENDELE CLUJULUI Vezi povestirile care au şocat capitala Ardealului (SERIAL)

  „Adevărul de Seară“ vă prezintă, în săptămâna dintre sărbători, în cinci episoade, cele mai siropoase legende urbane ale Clujului. Istorici de seamă povestesc şi explică, pe îndelete, întâmplările vremurilor, notate în manuscrise, dar şi poveştile inventate de clujeni.

 • O familie de clujeni cu cinci perechi de gemeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O familie de clujeni cu cinci perechi de gemeni

  Pe străzile Clujului interbelic circula, în urmă cu aproape o sută de ani, legenda unei familii cu zece gemeni. De-a lungul anilor, oraşul de sub Feleac a adunat zeci de legende mai mult sau mai puţin credibile. Cele mai importante dintre acestea au fost strânse într-o carte, care va fi pusă în vânzare la un preţ modic.

Modifică Setările