Stiri despre legea 217

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar
trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Totul despre legea care l-ar lăsa pe Iliescu fără pensie şi te-ar trimite la puşcărie dacă porţi tricou cu secera şi ciocanul

  Istoricul Marius Oprea a scris un proiect de lege prin care solicită interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste în România, demers care se vrea a fi o replică la Legea antilegionară, promulgată anul trecut. În plus, legea i-ar lăsa fără pensii pe foştii nomenclaturişti, printre care şi Ion Iliescu. „Vânătorul de securişti“ vorbeşte la Adevărul Live, de la 11.00, despre implicaţiile unei legi anticomuniste.

 • Greşeală, vină, justiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeală, vină, justiţie

  Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

 • Interviu cu nepoata liderului rezistenţei anticomuniste din Dobrogea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu cu nepoata liderului rezistenţei anticomuniste din Dobrogea

  În urmă cu câteva săptămâni, scrollând pe Facebook, mi-a atras atenţia o postare a domnului profesor universitar Marian Cojoc: afişul simpozionului ce urma să aibă loc la Hotel Ten din Constanţa, dedicat omagierii luptătorului anticomunist dobrogean Gogu Puiu.

 • Spiritul civic în acţiune...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiritul civic în acţiune...

  De curînd, într-un comentariu la Legea 217, spuneam că atmosfera pe care textul legii a creat-o (printr-o sumedenie de stîngăcii de concepţie şi de limbaj) a dus la blocarea unei dezbateri altfel esenţiale pentru lămurirea cîtorva episoade istorice impure şi pentru curăţarea spaţiului public autohton.

 • Autosuspendaţii de la IICCMER
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autosuspendaţii de la IICCMER

  O ştire care mi-a atras atenţia este cea prin care aflăm că patru membri dintre cei 14 care formează consiliul ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-au autosuspendat ca urmare a declaraţiilor celui care conduce acest institut.

 • Legea 217 şi numele de străzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea 217 şi numele de străzi

  Redenumirea unor străzi a devenit o practică obişnuită în România după 1989. O putem considera un efect colateral al Ordonanţei de Guvern din 2002 pe care a completat-o recent Legea 217.

 • Poate că sunt eu nebun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate că sunt eu nebun

  M-a dezamăgit faptul că prea puţini intelectuali protestează împotiva Legii 217/ 2015, care după părerea mea este antidemocratică şi ofensatoare la adresa culturii române.

 • Cînd scrisul devine inutil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cînd scrisul devine inutil

  Săptămîna trecută, am promis cititorilor că voi continua să public unele mărturii privind mişcarea legionară, culese, prin comunicare directă, de la unii dintre contemporanii şi, eventual, simpatizanţii ei. Era vorba de o simplă pagină de memorialistică, fără pretenţii analitice, monografice, judiciare.

Modifică Setările