Stiri despre klaus ioahnnis

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Surse. Cum arată noua listă de miniştri PNL. Ce nume sunt bătute în cuie. Raluca Turcan intră în Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse. Cum arată noua listă de miniştri PNL. Ce nume sunt bătute în cuie. Raluca Turcan intră în Guvern

  Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, ar putea fi vicepremier sau ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, susţin surse politice pentru Adevarul. La Dezvoltare, portofoliul cu ce mai mulţi bani pe mână, mai sunt în cărţi Robert Sighiartău şi Laurenţiu Leoreanu. Sănătatea va reveni unui manager de spital performant, în timp ce Externele şi Apărarea sunt rezervate pentru consilieri prezidenţiali. Justiţia e disputată de trei deputaţi.

 • Egalitate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egalitate!

  Mai prompt ca niciodată, preşedintele Klaus Iohnnis a aruncat joi după-amiază la coş în văzul lumii cele 6 propuneri de miniştri pe care i le-am trimis folosind poşta specială cu nici 24 de ore înainte premierul Viorica Vasilica Dăncilă.

 • Decizie oficială. Când vor avea loc alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizie oficială. Când vor avea loc alegerile prezidenţiale

  Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu Buică a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidenţiale urmează să se desfăşorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, şi pe 24 noiembrie, al doilea tur. Astfel, campania electorală va debuta pe 10 octombrie.

 • VIDEO Iohannis, înainte de Summitul NATO: Suntem un furnizor de securitate în regiune. Nu putem accepta ideea că unii contribuie şi alţii beneficiază
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Iohannis, înainte de Summitul NATO: Suntem un furnizor de securitate în regiune. Nu putem accepta ideea că unii contribuie şi alţii beneficiază

  Klaus Iohannis participă miercuri şi joi la Summitul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, unde, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei. La întâlnire vor fi prezenţi şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu dar şi ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor.

 • Dăncilă: Avem bani de salarii şi de pensii. Uitaţi de Pilonul II. Domnul
preşedinte poate să aibă opinia lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dăncilă: Avem bani de salarii şi de pensii. Uitaţi de Pilonul II. Domnul preşedinte poate să aibă opinia lui

  Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, înainte de a participa la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi cu Călin Popescu Tăriceanu, care va avea loc la Guvern, că există bani de pensii şi de salarii şi că nu îşi doreşte să se creeze îngrijorări în rândul societăţii. Întrebată despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, aceasta a explicat că preşedintele „poate să spună şi să aibă opinia lui”.

 • Legile Justiţiei, adoptate la foc automat. PSD votează mâine şi celelalte două legi. Până la Crăciun, „reforma“ Justiţiei e pe masa preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legile Justiţiei, adoptate la foc automat. PSD votează mâine şi celelalte două legi. Până la Crăciun, „reforma“ Justiţiei e pe masa preşedintelui Iohannis

  Comitetul liderilor a decis marţi să introducă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de miercuri celelalte două legi ale Justiţiei. Anterior dezbaterii celor două acte normative, va fi supus votului plenului modificarea propusă de Florin Iordache la regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.

 • Firea, la Adevărul Live: Îmi pare rău pentru momentele neplăcute din campania lui Ponta. Am învăţat lecţia. Nu-mi voi denigra rivalii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Firea, la Adevărul Live: Îmi pare rău pentru momentele neplăcute din campania lui Ponta. Am învăţat lecţia. Nu-mi voi denigra rivalii

  Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a spus, la Adevărul Live, că îi pare rău pentru temele cu care PSD l-a atacat, prin intermediul său, pe Klaus Iohannis în campania pentru alegerile prezidenţiale, arătând că nu îşi va denigra niciun adversar în această campanie, ca o dovadă că şi-a învăţat lecţia.

 • Tronul şi stradă (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tronul şi stradă (II)

  Înţeles la propriu, tronul este şi el un scaun cu patru elemente de susţinere pe verticală, numite „picioare”. Dar, tronul este static şi chiar extatic, încât el desemnează, la figurat, puterea absolută, care nu poate fi mişcată din loc, nu poate fi schimbată, ci numai moştenită.

 • Între stradă - Piaţă şi Palate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între stradă - Piaţă şi Palate

  Primele două cuvinte, „strada” şi „piaţa”, au un înţeles propriu, care este simplu şi nevinovat. Dintr-o casă ieşim în stradă, iar acolo o luăm pe drum şi ajungem la piaţă,. Numai că „strada” are şi alte conotaţii, încât un „copil al străzii” este unul al nimănui, iar o „femeie a străzii” poate fi a oricui, ea fiind prostituata, numită şi „cocotă”.

 • Tălmăciri şi răstălmăciri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tălmăciri şi răstălmăciri (III)

  În selecţia pe care am făcut-o, primul slogan-emblemă din „Proiectul de ţară” al lui Klaus Iohannis este „România lucrului bine făcut”, prin care se schiţează programatic un ideal pragmatic, nu unul fantezist sau utopic.

 • Tomania şi democratura ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tomania şi democratura ei

  În sistemul imaginat de Chaplin e relativ lesne să-ndrepţi lucurile. Dar dacă nu domnesc tirani vizibili, ca marele dictator, ci „structurile”, e complicat. Iohannis a câştigat cu MRU o bătălie. Dar războiul rămâne greu.

 • Statul aconfesional al lui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul aconfesional al lui Klaus Iohannis

  Preşedintele Klaus Iohannis inaugurează un model nou de raportare la societate, care pare desprins din spiritul vechii Transilvanii. Toţi preşedinţii României, indiferent de felul în care se raportaseră ei la tematica religioasă, au adoptat după instalarea în funcţie o atitudine reverenţioasă faţă de Biserica Ortodoxă.

 • Trei lideri pentru următorii 25 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei lideri pentru următorii 25 de ani

  Anul acesta manifestările şi discursurile legate de Revoluţie se petrec într-un context aparte. Sunt 25 de ani de la Revoluţie, prilej pentru bilanţuri ale trecutului şi reflecţii pentru viitor, şi ne pregătim de învestirea unui nou preşedinte cu un capital de imagine fără precedent şi care deja duce în spate un sac plin cu aşteptări şi speranţe ca niciun alt lider politic de la Revoluţie încoace.

 • O estimare corectă a rezultatului alegerilor prezidenţiale din urmă cu 9 luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O estimare corectă a rezultatului alegerilor prezidenţiale din urmă cu 9 luni

  Cea mai mare întrebare a anului politic 2013 se referă la rezultatul alegerilor prezidenţiale. 2014 pare a repeta scenariul anului 2004, atunci când, pe fundalul polarizării din ce în ce mai accentuate între două mari blocuri politice, un candidat a intrat în scenă în ultimele luni şi a câştigat alegerile prin accentuarea polarizărilor.

 • Educaţia, destinul prezidenţiabililor finalişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia, destinul prezidenţiabililor finalişti

  Veţi reuşi acolo unde predecesorii dumneavoastră de după 1989 au eşuat lamentabil. Veţi schimba paradigma Educaţiei în România. Aveţi în faţă un mandat excepţional, nu atât prin ceea ce sunteţi acum fiecare în parte, cât prin şansa colosală ca unul dintre dumneavoastră să prezinte raportul României la întâlnirea cu istoria, pe 1 Decembrie 2018. Generaţia Marii Uniri vă priveşte şi vă judecă. Eu sunt câinele de pază al acestui Proiect de Ţară.

Modifică Setările