Stiri despre kirill petrenko

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

  La Bucureşti, prin concertele Festivalului de anul acesta, avem şansa să asistăm la o adevărată mişcare tectonică din spaţiul simfonic european şi putem să ne dăm cu părerea informat asupra viitorului apropiat al unor orchestre. Aşadar, Kirill Petrenko şi-a început mandatul la Berliner Philharmoniker, iar noi am avut ocazia să-l vedem la al doilea său concert oficial.

 • Simfonia a IX-a şi atingerea nemuririi de către Titan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia a IX-a şi atingerea nemuririi de către Titan

  Sala Palatului, care nu este o sală dedicată muzicii clasice, neavând o acustică bună, are totuşi avantajul că foarte mulţi spectatori pot fi prezenţi la concertele festivalului. Şi festivalul a început cu „începutul“ - prima parte, „Rapsodia“ lui Enescu -, iar în partea a doua, „Simfonia a IX-a“ a lui Beethoven.

 • Festivalul George
Enescu (I) Primele zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (I) Primele zile

  Se află în plină desfăşurare Ediţia a XXIV-a, la fel de abundentă precum celelalte, pe durata obişnuită de ceva vreme, peste trei săptămâni. Sub Înaltul Patronaj al şefului statului român – documentul de acordare i-a fost înmânat directorului Artexim, Mihai Constantinescu, la conferinţa de presă din ziua inaugurării evenimentului, sub Preşedinţia de Onoare a celebrului Zubin Mehta şi direcţiunea artistică a lui Vladimir Jurowski.

 • Petrenko. Kirill Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrenko. Kirill Petrenko

  „E fantastic să începi Festivalul cu cea pe care o putem numi cea mai mare orchestră a lumii, care cântă Simfonia a IX-a acum, când sunt atâtea probleme în Europa. Aştept cu nerăbdare acest concert şi Festivalul în ansamblul său“. Lawrence Foster, la Bucureşti, cu câteva ore înainte de debutul ediţiei XXIV a Festivalului George Enescu.

 • Berliner Philharmoniker, episodul 2: Kopatchinskaja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berliner Philharmoniker, episodul 2: Kopatchinskaja

  Dacă la ediţia din 2015 a Festivalului Enescu, Berliner Philharmoniker au susţinut un singur concert, cu o senzaţională Simfonie nr. 4 de Şostakovici sub conducerea lui Simon Rattle, anul acesta falanga germană a acceptat să cânte de două ori, la fel ca alte orchestre invitate.

 • Un mare eveniment: Berliner Philharmoniker a deschis Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un mare eveniment: Berliner Philharmoniker a deschis Festivalul Enescu

  Recunosc că motto-ul Festivalului de anul acesta, „Lumea în armonie” mi s-a părut o găselniţă de PR, o formulă generică şi foarte corect politică. Am trăit cu această percepţie luni de zile, până acum câteva zile, când mi-am dat seama că gata! Festivalul acesta pe care-l aşteptăm timp de doi ani, chiar începe.

 • PORTRET
Timidul Kirill Petrenko, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Berlin: „Cu
greu pot dirija din memorie pentru că nu am o memorie fotografică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Timidul Kirill Petrenko, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Berlin: „Cu greu pot dirija din memorie pentru că nu am o memorie fotografică“

  Kirill Petrenko, numele anunţat în urmă cu ceva vreme pentru postul de dirijor-şef al Orchestrei Filarmonicii din Berlin, este una dintre cele mai discrete personalităţi ale muzicii clasice, ţinându-se departe de mass-media. De la gândurile sale cu privire la noua funcţie şi până la metoda sa în muzică, Petrenko rămâne umil, muncitor şi complet dedicat pasiunii sale.