Stiri despre joshua bell

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SERIAL Artişti care au spart convenţiile.  Violonistul Joshua Bell, între carismă, geniu şi inocenţă FOTO-VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SERIAL Artişti care au spart convenţiile.  Violonistul Joshua Bell, între carismă, geniu şi inocenţă FOTO-VIDEO

  Joshua Bell este unul dintre cei mai apreciaţi violonişti din Statele Uniter, câştigător al unui Grammy şi dirijor. Artistul în vârstă de 49 de ani, nu are în spate povestea cu părinţii care au pus presiune pe umerii săi din fragedă copilărie, nici un abandon al oricăror activităţi în detrimentul viorii. Totuşi, ceea ce atrage la Bell sunt pasiunea imensă pentru vioară şi carisma unui om care pare să nu îmbătrânească.

 • Joshua
Bell la Ateneul Român: ce culoare are sunetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joshua Bell la Ateneul Român: ce culoare are sunetul

  „Numai pentru concertul din seara asta şi pentru cel de-aseară [despre „Oedipe” e vorba], abonamentul la Festival îşi merită toţi banii”, zice, cu ochi sclipitori, doamna de lângă mine. E duminică, 3 septembrie, Joshua Bell şi Academy of St Martin in the Fields tocmai au încheiat Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în sol minor de Bruch – şi în Sala Mare a Ateneului Român e o energie minunată, bună de pus pe rană.

 • Chopin reloaded
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chopin reloaded

  Pianistul britanic Sam Haywood va cânta la Bucureşti piesele de referinţă ale „geniului romantismului“. Anul 2010 este, pentru iubitorii muzicii clasice, Anul Chopin, eveniment care marchează trecerea a 200 de ani de la naşterea, pe plaiurile poloneze, a marelui şi îndrăgitului muzician.

 • Joshua Bell, violonist: „M-am îndrăgostit de vioara mea Stradivarius acum nouă ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joshua Bell, violonist: „M-am îndrăgostit de vioara mea Stradivarius acum nouă ani“

  Proiectul „Cruciada culturii“ l-a readus în România pe unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii, Joshua Bell. Violonistul vorbeşte despre buna comunicare pe care-a avut-o de fiecare dată cu publicul din România, despre cum reuşeşte să atragă tinerii către muzica clasică şi despre relaţia afectivă pe care-o are cu vioara sa Stradivarius.

 • VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti

  Cunoscutul violonist american este pentru a treia oară în România, de această dată cu un recital de cameră, susținut împreună cu pianistul Sam Haywood. Ateneul Român găzduieşte azi, la ora 20.00, concertul lui Joshua Bell, în cadrul proiectului „Cruciada culturii“, care îşi propune să combată divertismentul facil.

Modifică Setările