Stiri despre jean paul sartre

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În numele valorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În numele valorii

  Adoraţia din partea altora a fost una dintre principalele obsesii ale vieţii lui Jean-Paul Sartre. Cea necondiţionată, dăruită de Simone de Beauvoir, nu i-a fost pesemne îndeajuns autorului „Cuvintelor“. Megalomanul Sartre şi-a dorit o adoraţie masivă, „en gros“, colectivă, de mase, la fel cum şi-a dorit mitificarea, zeificarea încă din timpul vieţii. În numele şi pe altarul lor a făcut toate compromisurile posibile.

 • Trista populaţie franceză. „E vina lui Voltaire!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trista populaţie franceză. „E vina lui Voltaire!“

  Unii se întreabă cum de poporul francez, care a inventat conceptul de „joie de vivre“ (bucuria de a trăi, n.r.), este în acelaşi timp şi creatorul unei literaturi întunecate şi deprimante, care s-a reflectat apoi în atitudinea francezilor. Jurnaliştii de la „The Economist“ an analizat motivele pentru care cultura franceză abundă în lucrări artistice preponderent pesimiste.

 • Legătura dintre FITS şi Jean-Paul Sartre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre FITS şi Jean-Paul Sartre

  Orice spectator la orice mare festival internaţional de arte ale spectacolului- iar Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre acestea- are posibilitatea de a-l recapitula pe Sartre. De a şi-l reaminti, vrea nu vrea, fie că îl adoră, fie că îl detestă, pe respectivul scriitor francez. Ca şi teoriile sale despre libertatea şi responsabilitatea alegerii. Despre imposibilitatea de a face cale întoarsă.