
Mesagerii speranţei
Hope@home, The Messenger şi Selige Stunde se intitulează trei albume lansate recent, care oferă o altă perspectivă asupra timpurilor dificile pe care le trăim.
Hope@home, The Messenger şi Selige Stunde se intitulează trei albume lansate recent, care oferă o altă perspectivă asupra timpurilor dificile pe care le trăim.
Două discuri, foarte deosebite între ele – faţete ale unei evidente iubiri faţă de muzică, pusă în slujba activismului social şi de mediu (cazul albumului “Water” semnat de pianista franceză Hélène Grimaud) sau în slujba ludicului (cazul albumului “The Clarinotts” numit astfel chiar după ansamblul care l-a şi înregistrat, cei trei membri, toţi clarinetişti, ai familiei Ottensamer – Ernst, Daniel şi Andreas).
Melanj de ficţiune şi confesiune, "Lecţii aparte", jurnalul pianistei franceze Hélene Grimaud (45 de ani), respiră aceeaşi virtuozitate şi sensibilitate cu care artista, în vârstă de , interpretează o piesă muzicală, fiind o invitaţie să redescoperi farmecul lumii şi bucuria de a trăi. Adevarul.ro prezintă fragmente din noul volum al artistei, cunoscută pentru fascinaţia sa faţă de lupi.
Volumul „Press Pass. Interviuri şi însemnări de jurnal de la Festivalul Internaţional «George Enescu» (ediţiile 2011 şi 2013)“, semnat de tânărul jurnalist Marius Constantinescu şi publicat de Editura Humanitas, va fi lansat luni, 7 septembrie la Librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 18.00.
În anul 2009, când a onorat cu prezenţa sa Festivalul Internaţional “George Enescu”, Hélène Grimaud a acordat un Televiziunii Române şi jurnalistului Marius Constantinescu. Interviul a fost difuzat în cadrul ciclului de emisiuni Profil, poveste, personaj şi poate fi citit în cartea omonimă, apărută în anul 2013 la editura Art.
Celebrei pianiste franceze Hélène Grimaud îi va fi publicat în România volumul „Întoarcere la Salem“, în care vorbeşte despre atracţia şi legătura dintre muzică şi lupi. Cartea "Întoarcere la Salem", editată de Editura Polirom, are ca punct de plecare vizita pe care Hélène Grimaud, aflată la Hamburg pentru un concert Brahms, o face la un anticariat de pe o stradă pustie.
Eu sper că Festivalul Enescu a deschis apetenţa tuturor pentru muzica bună. Şi cum artişti cum am ascultat în Festivalul Enescu la Sala Palatului sau Ateneul Român nu vor mai veni probabil la Bucureşti până în septembrie 2015, la viitoarea ediţie a Festivalului Enescu, singura şansă să avem acces la interpretări de această calitate este să le ascultăm la Radio România Muzical sau pe discuri.
Revista „The New Yorker“ realizează un spectaculos portret al pianistei de origine franceză, care vorbeşte despre libertate, emoţie, încăpăţânare şi puterea de a inova. Jurnalistul şi eseistul D.T. Max, angajat al revistei „The New Yorker“, face un amplu portret al pianistei Hélène Grimaud în numărul de săptămâna aceasta. D.T. Max, care este şi autorul unei cărţi publicate la prestigioasa Random House, lucrează î
Pianista Hélène Grimaud povesteşte că multă vreme n-a fost conştientă de propria frumuseţe. Hélène Grimaud (42 de ani) a concertat ieri seară pe scena Sălii Palatului, în cadrul Festivalului „George Enescu“, alături de orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma.
Artista va cânta în această seară la Sala Palatului, într-un concert dirijat de Antonio Pappano. Una dintre cele mai importante pianiste ale lumii va concerta în Festivalul „George Enescu“, alături de Orchestra Dell’Accademia Nazionale din Santa Cecilia.
Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului „George Enescu“ se apropie de final. Până duminică, 25 septembrie, au mai fost programate evenimente în săli şi în aer liber. Israel Philharmonic Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia şi Orchestre National de France vor concerta în Festivalul „Enescu“.
Hélène Grimaud, una dintre cele mai importante pianiste din lume, n-a crezut niciodată în maeştri şi a jucat întotdeauna numai după propriile ei reguli. Artista, care va concerta la Festivalul Internaţional „George Enescu“ pe 21 septembrie, a descoperit muzica devreme şi s-a răzvrătit împotriva căilor bătute, alegându-şi singură drumul.