Stiri despre helene grimaud

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mesagerii speranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesagerii speranţei

  Hope@home, The Messenger şi Selige Stunde se intitulează trei albume lansate recent, care oferă o altă perspectivă asupra timpurilor dificile pe care le trăim.

 • VIDEO Activismul şi ludicul în muzică. Studiu de
caz: pianista Hélène Grimaud şi familia Ottensamer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Activismul şi ludicul în muzică. Studiu de caz: pianista Hélène Grimaud şi familia Ottensamer

  Două discuri, foarte deosebite între ele – faţete ale unei evidente iubiri faţă de muzică, pusă în slujba activismului social şi de mediu (cazul albumului “Water” semnat de pianista franceză Hélène Grimaud) sau în slujba ludicului (cazul albumului “The Clarinotts” numit astfel chiar după ansamblul care l-a şi înregistrat, cei trei membri, toţi clarinetişti, ai familiei Ottensamer – Ernst, Daniel şi Andreas).

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Lecţii aparte", jurnalul pianistei de Hélene Grimaud. "Evocându-mi lupii, a ieşit la suprafaţă amintirea primei mele răni mai serioase"

  Melanj de ficţiune şi confesiune, "Lecţii aparte", jurnalul pianistei franceze Hélene Grimaud (45 de ani), respiră aceeaşi virtuozitate şi sensibilitate cu care artista, în vârstă de , interpretează o piesă muzicală, fiind o invitaţie să redescoperi farmecul lumii şi bucuria de a trăi. Adevarul.ro prezintă fragmente din noul volum al artistei, cunoscută pentru fascinaţia sa faţă de lupi.

 • Cronică de Festival cu Marius Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de Festival cu Marius Constantinescu

  Volumul „Press Pass. Interviuri şi însemnări de jurnal de la Festivalul Internaţional «George Enescu» (ediţiile 2011 şi 2013)“, semnat de tânărul jurnalist Marius Constantinescu şi publicat de Editura Humanitas, va fi lansat luni, 7 septembrie la Librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 18.00.

 • Brahms şi ecologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi ecologie

  În anul 2009, când a onorat cu prezenţa sa Festivalul Internaţional “George Enescu”,  Hélène Grimaud a acordat un Televiziunii Române şi jurnalistului Marius Constantinescu. Interviul  a fost difuzat în cadrul ciclului de emisiuni Profil, poveste, personaj şi poate fi citit în cartea omonimă, apărută în anul 2013 la editura Art.

 • VIDEO Frumoasa şi lupii. Vă place Brahms, interpretat de Hélène Grimaud? Pianistei franceze îi apare volumul „Întoarcere la Salem“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Frumoasa şi lupii. Vă place Brahms, interpretat de Hélène Grimaud? Pianistei franceze îi apare volumul „Întoarcere la Salem“

  Celebrei pianiste franceze Hélène Grimaud  îi va fi publicat în România volumul „Întoarcere la Salem“, în care vorbeşte despre atracţia şi legătura dintre muzică şi lupi. Cartea "Întoarcere la Salem", editată de Editura Polirom, are ca punct de plecare vizita pe care Hélène Grimaud, aflată la Hamburg pentru un concert Brahms, o face la un anticariat de pe o stradă pustie.

 • Recoltă de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recoltă de toamnă

  Eu sper că Festivalul Enescu a deschis apetenţa tuturor pentru muzica bună. Şi cum artişti cum am ascultat în Festivalul Enescu la Sala Palatului sau Ateneul Român nu vor mai veni probabil la Bucureşti până în septembrie 2015, la viitoarea ediţie a Festivalului Enescu, singura şansă să avem acces la interpretări de această calitate este să le ascultăm la Radio România Muzical sau pe discuri.

 • Calea lui Hélène Grimaud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calea lui Hélène Grimaud

  Revista „The New Yorker“ realizează un spectaculos portret al pianistei de origine franceză, care vorbeşte despre libertate, emoţie, încăpăţânare şi puterea de a inova. Jurnalistul şi eseistul D.T. Max, angajat al revistei „The New Yorker“, face un amplu portret al pianistei Hélène Grimaud în numărul de săptămâna aceasta. D.T. Max, care este şi autorul unei cărţi publicate la prestigioasa Random House, lucrează î

 • Painiasta Hélène Grimaud: „Nu m-am simţit niciodată foarte feminină“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Painiasta Hélène Grimaud: „Nu m-am simţit niciodată foarte feminină“

  Pianista Hélène Grimaud povesteşte că multă vreme n-a fost conştientă de propria frumuseţe. Hélène Grimaud (42 de ani) a concertat ieri seară pe scena Sălii Palatului, în cadrul Festivalului „George Enescu“, alături de orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma.

 • Vă place Brahms cu Hélène Grimaud?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă place Brahms cu Hélène Grimaud?

  Artista va cânta în această seară la Sala Palatului, într-un concert dirijat de Antonio Pappano. Una dintre cele mai importante pianiste ale lumii va concerta în Festivalul „George Enescu“, alături de Orchestra Dell’Accademia Nazionale din Santa Cecilia.

 • VIDEO Ultima săptămână a Festivalului „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ultima săptămână a Festivalului „Enescu“

  Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului „George Enescu“ se apropie de final. Până duminică, 25 septembrie, au mai fost programate evenimente în săli şi în aer liber. Israel Philharmonic Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia şi Orchestre National de France vor concerta în Festivalul „Enescu“.

 • Singurătatea pianistei de cursă lungă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea pianistei de cursă lungă

  Hélène Grimaud, una dintre cele mai importante pianiste din lume, n-a crezut niciodată în maeştri şi a jucat întotdeauna numai după propriile ei reguli. Artista, care va concerta la Festivalul Internaţional „George Enescu“ pe 21 septembrie, a descoperit muzica devreme şi s-a răzvrătit împotriva căilor bătute, alegându-şi singură drumul.

Modifică Setările