Stiri despre grad indatorare

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce venit minim ai nevoie pentru programul Noua Casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce venit minim ai nevoie pentru programul Noua Casă

  Programul Noua Casă nu impune restricţii de venit pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă, însă pentru a respecta gradul maxim de îndatorare de 40% există un nivel al salariului pe care trebuie să îl ai.

 • În ce condiţii vom putea lua credite în 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce condiţii vom putea lua credite în 2019

  Un sondaj recent arăta că aproximativ 44% dintre români intenţionează să contracteze un credit în următoarele şase luni. Aceştia trebuie să ştie că anul 2019 aduce o serie de noi condiţii pentru a lua credite, după ce atât Banca Naţională a României (BNR) cât şi Guvernul au venit cu o serie de măsuri restrictive pentru cetăţeni şi pentru firme.

 • Cum se schimbă piaţa imobiliară, după limitarea creditării şi majorarea dobânzilor: preţurile locuinţelor stagnează, chiriile cresc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se schimbă piaţa imobiliară, după limitarea creditării şi majorarea dobânzilor: preţurile locuinţelor stagnează, chiriile cresc

  Atât anunţul Băncii Naţionale de a plafona nivelul maxim de îndatorare pentru cei care vor să ia credite, cât şi raliul dobânzilor din ultimul an au avut efecte asupra vânzării şi cumpărării de locuinţe. În timp ce este aşteptat ca aceste trenduri să nu aibă impact asupra preţurilor locuinţelor, chiriile în schimb vor fi afectate.

 • OFICIAL Limite pentru români la accesarea de credite, de la anul. BNR a votat limitarea gradului de îndatorare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OFICIAL Limite pentru români la accesarea de credite, de la anul. BNR a votat limitarea gradului de îndatorare

  Banca Naţională a României (BNR) a votat miercuri regulamentul care prevede impunerea unor grade maxime de îndatorare pentru creditele acordate persoanelor fizice. Astfel, gradul maxim de îndatorare va fi de 40% pentru creditele în lei şi 20% pentru cele în euro, indiferent de destinaţia creditului. Măsura se va aplica atât în cazul creditelor ipotecare, cât şi în cazul creditelor de consum.

 • Teodorovici: Nu există o intenţie a BNR de a limita creditarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teodorovici: Nu există o intenţie a BNR de a limita creditarea

  Nu există o intenţie a Băncii Naţionale de a limita în vreun fel creditarea, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, precizând că va exista o analiză pentru a se ajunge la cea mai bună variantă pentru măsuri sustenabile economic.

 • Cum pregăteşte BNR limitarea îndatorării
românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pregăteşte BNR limitarea îndatorării românilor

  Banca Naţională a României (BNR) este îngrijorată de îndatorarea românilor şi a decis să pună băncile să facă teste de stres pentru a vedea ce efect ar avea o limitare a gradului de îndatorare la 55% din venituri, urmând ca în primăvară să decidă dacă implementează această măsură.

Modifică Setările