Stiri despre florian libocor

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Puterea de cumpărare a scăzut în România, deşi s-au majorat salariile. Tot mai mulţi români pleacă din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea de cumpărare a scăzut în România, deşi s-au majorat salariile. Tot mai mulţi români pleacă din ţară

  Creşterea acelerată a preţurilor din ultimele 6 luni, reflectată în inflaţie – care s-a majorat de la 2,6% în noiembrie, la 4,3 în aprilie – face ca puterea de cumpărare să scadă, deşi salariile au fost majorate. Nemulţumiţi de politicile economico-fiscale, tot mai mulţi tineri inventivi, cu putere de muncă, aleg să plece din ţară şi să nu se mai întoarcă.

 • Cum afectează demisia lui Ponta economia României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum afectează demisia lui Ponta economia României

  Căderea Guvernului Ponta are un impact neutru sau marginal în acest an, economiei României fiind într-o stare bună, consideră economiştii, însă avertizează asupra consecinţelor dacă instabilitatea politică se va menţine pe o perioadă mai îndelungată de timp.

 • Analiştii cred că trecerea României la euro în 2019 e un proiect prea ambiţios. Nu s-a conturat un parcurs, iar economia ar trebui să crească peste potenţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiştii cred că trecerea României la euro în 2019 e un proiect prea ambiţios. Nu s-a conturat un parcurs, iar economia ar trebui să crească peste potenţial

  România trebuie să atingă şi convergenţa reală pentru a adopta euro, pe lângă cea nominală, cu criteriile de la Maastricht îndeplinite, având nevoie de o creştere economică accelerată, de 5% pentru a adera în 2019, un obiectiv ambiţios şi nerealizabil fără politici eficiente, potrivit analiştilor.

 • Industria şi comerţul vor aduce economia pe plus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industria şi comerţul vor aduce economia pe plus

  Cei mai mulţi analişti văd o creştere economică de 1-2% în acest an datorată, în principal, revenirii producţiei industriale şi a sectorului serviciilor. După ce anul trecut economia a scăzut cu 7,2%, 2010 va aduce o uşoară creştere. Deşi există mulţi factori ce susţin revenirea pe plus, nu trebuie ignorate riscurile.

 • Creditarea se va relua lent şi cu multă prudenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creditarea se va relua lent şi cu multă prudenţă

  În condiţiile în care ratele de dobândă cunosc un trend descendent, chiar dacă rămân ridicate din cauza riscului, iar nivelul de lichiditate în sistemul bancar este unul suficient, creditarea se va relua lent, iar cererile de finanţare solvabile sunt binevenite, a declarat Petre Bunescu, directorul general adjunct al BRD.

Modifică Setările