Stiri despre flandra

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cronicar prin memoriile Marelui Război. Din câmpiile Flandrei la Mărăşeşti - Literatură, poezie, memorialistică (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicar prin memoriile Marelui Război. Din câmpiile Flandrei la Mărăşeşti - Literatură, poezie, memorialistică (II)

  Marele Război a lăsat urme adânci în conştiinţa generaţiei  care a trăit efectiv acest cataclism.  S-a vorbit despre o lume frumoasă , acea celebră La Belle Epoque, pe care, precum  altădată paradisul pierdut, au evocat-o, post factum, supravieţuitorii. „Acest război European este cea mai mare catastrofă a istoriei  din ultimele sute de ani, ruinele speranţelor  celor mai sfinte în fraternitatea umană…”, a scris profetic, în 1914, Romain Rolland.

 • Cum a ajuns un neamţ pe tronul României. De ce românii nu au mai vrut în ruptul capului să fie conduşi de un voievod din neamul lor, ci de un străin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns un neamţ pe tronul României. De ce românii nu au mai vrut în ruptul capului să fie conduşi de un voievod din neamul lor, ci de un străin

  Carol I al României este unul dintre suveranii emblematici ai României moderne. Prezenţa sa pe tronul României, deşi de origine germană, era reflectarea unei nevoi a societăţii româneşti, spun specialiştii, de a fi conduşi de un principe străin şi nu de unul român. Înscăunarea sa a fost o adevărată aventură.

 • După cinci luni de la alegeri, Belgia are în sfârşit un guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După cinci luni de la alegeri, Belgia are în sfârşit un guvern

  Partidele principale de centru-dreapta ale Belgiei s-au pus de acord marţi să formeze o coaliţie de guvernământ, avându-l ca prim-ministru pe Charles Michel. Astfel se pune capăt perioadei de cinci luni de la alegeri, în care ţara nu a avut guvern.

 • Ghid pentru dezmembrarea unei ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid pentru dezmembrarea unei ţări

  Din păcate, nu este o problemă teoretică. Există răspunsuri, deja demult pregătite şi foarte bine argumentate de către autorii unor studii de risc şi impact care au fost puse la dispoziţia acelor decienţi politici care, în Europa de azi, sunt foarte tentaţi să declanşeze demersurile pentru dobândirea independenţei unor teritorii pe care să le dezmembreze din structura actuală a statelor membre UE.

 • Destrămarea naţiunilor europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destrămarea naţiunilor europene

  Trăim vremurile când rolul etnicităţii se face tot mai simţit şi mai reliefat pe harta fenomenelor geopolitice, în agenda de lucru a guvernelor şi în studiile cercetătorilor. Îndrăznesc să afirm că dacă secolul XIX a fost secolul formării statelor-naţiune, iar secolul XX a fost secolul marilor ideologii, secolul XXI pare a fi secolul revendicărilor identitare, secolul revenirii la comunităţile etno-regionale.

 • „Balcanizarea“
Europei. Cum riscă Catalonia să fragmenteze continentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Balcanizarea“ Europei. Cum riscă Catalonia să fragmenteze continentul

  În cazul în care Catalonia va deveni independentă, Europa riscă să deschidă Cutia Pandorei. Naţionaliştii din Scoţia, Flandra, Padania, Madeira, Bavaria (luând în calcul numai Europa Occidentală) şi din alte locuri ale Uniunii Europene vor cere cu insistenţă secesiunea imediată de statele din care fac parte.

 • Colaborare turistică pe axa Belgia - Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colaborare turistică pe axa Belgia - Mureş

  Asociaţia Actie Dorpen Roemenië-Vlaanderen (Acţiuni pentru satele din România) doreşte să promoveze turismul din România în rândul locuitorilor provinciei belgiene Flandra.

 • Flandra vrea să împiedice o invazie a ţiganilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flandra vrea să împiedice o invazie a ţiganilor

  O nouă politică privind migraţia a fost interpretată ca o invitaţie adresată românilor şi bulgarilor de a munci în Belgia. Guvernul flamand a corectat greşeala şi a precizat că prin noul program îşi propune „să facă faţă consecinţelor dramatice ale imigraţiei masive“ în regiune. 

 • Destrămarea Belgiei, în fază avansată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destrămarea Belgiei, în fază avansată

  Politicienii valoni evocă pentru prima oară scindarea ţării, după eşecul negocierilor dintre comunitatea flamandă şi cea francofonă. Reprezentanţi de frunte ai francofonilor aduc în discuţie posibilitatea destrămării Belgiei. Printre ei - lideri ai Partidului Socialist, câştigător al alegerilor din 13 iunie, din Valonia.

 • Belgia reproduce în mic divizarea UE între
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belgia reproduce în mic divizarea UE între "bogaţi harnici" şi "săraci leneşi"

  Ultima victorie electorală a separatiştilor în Flandra accentuează îngrijorarea valonilor faţă de o posibilă separare - cât de posibilă este aceasta? Până acolo, partenerii europeni şi pieţele financiare se tem că întârzierea formării unui nou guvern va influenţa negativ datoria în creştere a ţării cât şi preşedinţia Uniunii Europene pe care Belgia urmează s-o preia în curând.