Stiri despre exceptie de neconstitutionalitate

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Procurorii DNA au precizat Curţii Supreme ce legi s-ar fi încălcat în dosarul lui Liviu Dragnea, judecat pentru instigare la abuz în serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorii DNA au precizat Curţii Supreme ce legi s-ar fi încălcat în dosarul lui Liviu Dragnea, judecat pentru instigare la abuz în serviciu

  Articole din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii, din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici şi din Legea nr.7/2004 privind Codul de conduită al funcţionarilor publici ar fi legislaţia primară încălcată de şefii DGASPC Teleorman, în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea. Potrivit CCR, abuzul în serviciu este incriminat doar dacă sunt încălcate legi sau OUG-uri, nu HG-uri sau reglementări secundare.

 • Curtea
Constituţională poate omorî Ordonanţa 13. Trebuie doar să vrea preşedintele Valer Dorneanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională poate omorî Ordonanţa 13. Trebuie doar să vrea preşedintele Valer Dorneanu

  Curtea Constituţională a judecat în regim de urgenţă doar trei dintre cele patru sesizări pe care le-a primit în legătură cu Ordonanţa de urgenţă nr. 13/2017, care a revoltat milioane de români. O a patra sesizare, singura aptă să atragă o judecată pe fondul ordonanţei, a fost amânată pentru o dată necunoscută. Iar Parlamentul nu pare deloc dispus să respingă ordonanţa printr-o lege.

 • Epilog la epopeea de la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epilog la epopeea de la Curtea Constituţională

  Dacă se va scrie vreodată Istoria Hazlie a Dreptului, ar trebui alocat un subcapitol înverşunării cu care Curtea Constituţională a refuzat, în pofida ocaziilor ce le-a avut, să răspundă la o întrebare simplă: este constituţională alegerea primarilor într-un singur tur? Celor plictisiţi de subiect le recomand să se oprească aici. Mă simt însă dator cu un epilog faţă de cei interesaţi de acest demers, indiferent dacă au fost de acord cu el sau nu.

 • Clotilde Armand
contestă la Curtea Constituţională alegerea primarilor într-un singur tur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clotilde Armand contestă la Curtea Constituţională alegerea primarilor într-un singur tur

  Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a demarat joi, la biroul electoral de sector, o acţiune judiciară având ca scop final sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a articolului din Legea alegerilor locale care reglementează alegerea primarilor într-un singur tur.

 • Decizia privind dezincriminarea abuzului în serviciu, amânată pe 15 iunie de CCR, după 8 ore de dezbateri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia privind dezincriminarea abuzului în serviciu, amânată pe 15 iunie de CCR, după 8 ore de dezbateri

  După o şedinţă de mai bine de opt ore, Curtea Constituţională a României a decis să se pronunţe pe 15 iunie asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind incriminarea abuzului în serviciu. Una dintre cei care au reclamat această infracţiune se numără fosta şefă a DIICOT Alina Bica, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu sau fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

 • Care sunt chichiţele prin care o bancă poate bloca darea în plată şi cum pot evita consumatorii acest lucru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt chichiţele prin care o bancă poate bloca darea în plată şi cum pot evita consumatorii acest lucru

  Modificarea apartamentului, solicitarea unui vraf de acte, adresa exactă a titularului creanţei, procese în instanţă, excepţii de neconstituţionalitate. Acestea sunt principalele chichiţe cu care băncile pot bloca sau întârzia procedurile atunci când românii care au probleme în a-şi rambursa creditele vor să predea casa pentru a scăpa de datorii.

 • Două bizarerii la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două bizarerii la Curtea Constituţională

  Curtea Constituţională a refuzat, pentru a doua oară într-o săptămână, să judece pe fond dacă alegerea primarilor într-un singur tur este constituţională sau nu. Dacă primul refuz a avut justificare, al doilea ridică serioase semne de întrebare.

 • Curtea Constituţională şi alegerea primarilor în două tururi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională şi alegerea primarilor în două tururi

  Decizia Tribunalului Bucureşti de a admite, cu foarte puţin timp înainte de fluierul de start al competiţiei electorale, sesizarea de neconstituţionalitate ridicată asupra articolului din Legea alegerilor locale, prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, este una destul de surprinzătoare şi are capacitatea de a schimba radical calculele făcute de marii jucători politici.

Modifică Setările