Stiri despre dogma

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Manifest (non-)anarhist VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest (non-)anarhist VIDEO

  FALANSTER În noul său film „Comunitatea“, regizorul danez Thomas Vinterberg atacă cu brio, spunând o profundă dramă umană, unul dintre subiectele majore ale culturii: eşecul inerent al oricărui proiect utopic şi al gândirii utopice, în general.

 • Fiţe artistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiţe artistice

  FALSITATE Există şi un snobism al filmului de artă, iar recenta peliculă a regizoarei daneze Susanne Bier, „A doua şansă“, este foarte reprezentativă în acest sens.

 • Scandalurile sexuale din mănăstirile medievale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalurile sexuale din mănăstirile medievale

  Evul Mediu a cunoscut o înflorire spectaculoasă a aşezămintelor monastice. Acest entuziasm monahal n-a fost însă însoţit şi de respectarea de către călugări – şi călugăriţe – a dogmelor cu privire la viaţa privată, sau mai bine zis la ignorarea aspectelor ce ţin de viaţa privată pentru a se dedica în totalitate credinţei. Scandaluri sexuale în interiorul mănăstirilor izbucneau în tot Occidentul medieval.

 • Ce este Ortodoxia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este Ortodoxia?

  Duminica aceasta este numită Duminica Ortodoxiei. Dar oare de ce este atât de importantă Ortodoxia, ca în cea mai importantă perioadă de asceză a anului liturgic, Biserica să-i închine prima Duminică? Simplu spus, ea este Adevăr şi Iubire. Aflarea lor nu se face însă fără post şi rugăciune

 • Concert de chitară în clubul Dogma, din Reghin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de chitară în clubul Dogma, din Reghin

  Mureşenii care vor să se relaxeze după o săptămână obositoare la servici pot opta pentru localul reghinean Dogma, unde va fi organizat un concert live al artistului Dudu (Rotilos), începând cu ora 22.00.

Modifică Setările