Stiri despre docar ica

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Hotărâri judecătoreşti - piatră de hotar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotărâri judecătoreşti - piatră de hotar

  Sentinţa de fond a Tribunalului Bucureşti, ca şi Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care au soluţionat în final cauza privind privatizarea ICA, vor constitui o piatră de hotar nu numai în sfera practicii judiciare postdecembriste, dar deopotrivă şi ca dovezi convingătoare a faptului că, în sfârşit, autoritatea judecătorească îmbracă, în fapt, haina constituţională a legalităţii, imparţialităţii şi independenţei.

 • O afacere privată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O afacere privată

  În „Orizonturi roşii”, cartea fostului general de securitate Ion Mihai Pacepa, găseam, între altele, o pitorească descriere a lumii de la curtea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu. Era vorba acolo despre o lume a instinctului primar, coruptă, violentă, murdară. O lume în care culmea grotescului era întruchipată de familia prezidenţială însăşi.

 • „Cazul Voiculescu”: de la naţionalizare la privatizare şi viceversa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cazul Voiculescu”: de la naţionalizare la privatizare şi viceversa

  Unii spun că odată cu arestarea lui Voiculescu a avut loc, în sfîrşit, „căderea comunismului“. A cîta oară? Mai toţi comentatorii o prezintă ca pe o „mare victorie“. Da, nu putem spune că nu e important evenimentul, însă acest tip de bătălii simbolice ne îndepărtează de la esenţa problemei.

 • Condamnarea lui Voiculescu. Ce reprezintă, ce urmări are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Condamnarea lui Voiculescu. Ce reprezintă, ce urmări are

  Prima condiţie pe care orice societate normală, aşezată, respectabilă, trebuie s-o îndeplinească, este independenţa justiţiei. Alternativa este dictatura, care ţine loc şi de justiţie, ori ca membri societăţii să-şi dea în cap sau să se ia de gât unii pe alţii. Este şi condiţia bunăstării, nimeni nu investeşte într-o ţară coruptă şi lipsită de justiţie independentă, pentru că şi-ar risca inutil banii.

Modifică Setările