Stiri despre cristian badilita

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol 
politic. Mahomed, dimpotrivă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă“

  Doctor în istoria creştinismului antic, teolog, istoric, scriitor şi traducător recunoscut la nivel internaţional, Cristian Bădiliţă a explicat de ce Biserica Ortodoxă Română are nevoie urgentă de o schimbare de atitudine, dar şi de ce românii sunt mai mult religioşi decât credincioşi

 • Anarhismul creştin de dreapta, într-un pateric semnat de Cristian Bădiliţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anarhismul creştin de dreapta, într-un pateric semnat de Cristian Bădiliţă

  Volumul „Un pateric al anarhismului creştin de dreapta“, apărut în colecţia „Fapte, Idei, Documente“ a editurii Vremea, poate fi interpretat pe trei paliere: autobiografic, teologic şi politic. „Fiecare individ are convingerile sale, plecând de la experienţele personale, de la temperamentul său, de la capacitatea personală de înţelegere, de la gradul său de educaţie şi cultură“, consideră autorul Cristian Bădiliţă.

 • Evocări din viaţa Blajului, în colecţia „Mica Romă XXI“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evocări din viaţa Blajului, în colecţia „Mica Romă XXI“

  „Evocări din viaţa Blajului“, scrisă de Alexandru Lupeanu-Melin, e o capodoperă a literaturii memorialistice româneşti, interzisă sub regimul comunist. Al. Lupeanu-Melin, preot greco-catolic şi profesor la Blaj, rescrie, într-un stil comparabil cu al lui Creangă, Sadoveanu, Agârbiceanu, istoria celui mai important centru al românismului din Ardeal.

 • Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă

  "Manuel Garcia Morente a devenit un mit în lumea catolică spaniolă după convertirea sa miraculoasă. Viziunea pe care a trăit-o în exil, la Paris, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 1937, i-a schimbat radical viaţa. Această viziune mistică e povestită şi analizată, cu maximă luciditate şi sinceritate, sub forma unei scrisori destinate duhovnicului său. Este unul dintre marile texte mistice ale creştinismului", spune Cristian Bădiliţă.

 • „Viziunile
 lui Parpangel sau Ţiganiada“, în versiunea modernizată a lui Cristian 
Bădiliţă şi comentariul grafic al lui Marian Zidaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viziunile lui Parpangel sau Ţiganiada“, în versiunea modernizată a lui Cristian Bădiliţă şi comentariul grafic al lui Marian Zidaru

  Catea „Viziunile lui Parpangel sau Ţiganiada“, de Ion Budai-Deleanu, în versiunea modernizată a lui Cristian Bădiliţă şi comentariul grafic al lui Marian Zidaru,  a fost lansată de Editura Vremea la Gaudeamus. Compusă în exil, publicată, fără efectul cuvenit, abia după o jumătate de secol de la moartea autorului, editată aproximativ până la ediţia lui Florea Fugariu (1969), „Ţiganiada“ n-a putut influenţa la timp cultura noastră.

 • FRAGMENT „Mircea Eliade. Întâlnirea cu sacrul”, de Cristian Bădiliţă şi Paul Barbăneagră, apare în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Mircea Eliade. Întâlnirea cu sacrul”, de Cristian Bădiliţă şi Paul Barbăneagră, apare în librării

  „Mircea Eliade. Întâlnirea cu sacrul” de Cristian Bădiliţă şi Paul Barbăneagră, publicat de Editura Vremea, reia o bună parte din materia celor două volume pe care Bădiliţă le-a îngrijit în anii 1996 şi 1997: „Întâlnirea cu sacrul. Interviuri cu şi despre Mircea Eliade” (Editura Axa, Botoşani, ulterior republicat la Editura Echinox, Cluj) şi, respectiv „Eliadiana” (Editura Polirom, Iaşi).

 • „Să fie lumină!“
S-a lansat traducerea Bibliei după
textul ebraic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să fie lumină!“ S-a lansat traducerea Bibliei după textul ebraic

  Editura Humanitas a publicat recent „Geneza“, ediţie îngrijită de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, punct de plecare al unui proiect ambiţios, derulat la Colegiul Noua Europă. O altă carte importantă „la temă“, „Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus“ a profesorului Brant Pitre, se lansează astăzi (luni), la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa Monicăi Broşteanu.

 • Crăciunul pe înţelesul tuturor. Ce este de fapt această sărbătoare şi cât din ea este cu adevărat tradiţional şi spiritual. Nici până azi nu se ştie de unde vine cuvântul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciunul pe înţelesul tuturor. Ce este de fapt această sărbătoare şi cât din ea este cu adevărat tradiţional şi spiritual. Nici până azi nu se ştie de unde vine cuvântul VIDEO

  Crăciunul a fost ignorat de creştinii din primele secole, doar Matei şi Luca menţionând episodul de la Betleem. Tradiţia Pomului de Crăciun este foarte recentă, fiind un import nemţesc. Etimologia cuvântului „Crăciun“ e controversată, unele variante fiind de-a dreptul fanteziste. După S. Fl. Marian, (Moş) Crăciun era un bătrân urâcios, coleric şi zgârcit, care locuia la Betleem. Colindele adevărate se cântă doar în seara de Ajun.

 • A apărut un text apocrif inedit în română: „Apocalipsa lui Pavel“, ediţie îngrijită de Cristian Bădiliţă şi ilustrată de Marian Zidaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A apărut un text apocrif inedit în română: „Apocalipsa lui Pavel“, ediţie îngrijită de Cristian Bădiliţă şi ilustrată de Marian Zidaru

  Cel mai recent titlu apărut în colecţia „Marile Texte ale Creştinismului“ a editurii Vremea este „Apocalipsa lui Pavel. Visio Sancti Pavli Apostoli“, ediţie îngrijită de Cristian Bădiliţă, ilustraţii de Marian Zidaru, traducere de Smaranda Mărculescu Bădiliţă şi Cristian Bădiliţă, ediţie bilingvă română-latină.

 • Cristian Bădiliţă, traducător al Noului Testament: ,,Lipseşte întruparea Evangheliei în viaţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Bădiliţă, traducător al Noului Testament: ,,Lipseşte întruparea Evangheliei în viaţă”

  Scriitorul Cristian Bădiliţă spune că nici Evangheliile, şi nici scrierile Sfinţilor Părinţi nu sunt depăşite, ci numai neînţelese. Cristian Bădiliţă este istoric al creştinismului timpuriu, doctor al Universităţii Paris IV – Sorbona, autor a numeroase studii despre tradiţia creştină a primelor veacuri, coordonator al traducerii Septuagintei, traducător al Noului Testament.

 • Cititor
de serviciu: Expoziţie de... poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cititor de serviciu: Expoziţie de... poezie

  Sunt încă entuziasmat de ceea ce am văzut la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, cu câteva zile în urmă: o expoziţie de... poezie! Nu un muzeu (pentru că, după opinia unora, poezia a ajuns obiect de muzeu), ci o expoziţie, cuprinzând lucrările lingvistico-grafice ale unui mare poet contemporan, Cristian Bădiliţă.

 • Masă rotundă pe tema „Apocalipsei lui Ioan“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masă rotundă pe tema „Apocalipsei lui Ioan“

  Editura Adevărul şi Institutul Cultural Român (ICR) organizează luni, 28 ianuarie, de la ora 12.30, o masă rotundă dedicată volumului “Apocalipsa lui Ioan”, lucrare lansată anul trecut.

 • Istoria, tema-vedetă a Editurii Adevărul, la Târgul Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria, tema-vedetă a Editurii Adevărul, la Târgul Gaudeamus

  INVITAŢIE Editura Adevărul lansează la Târgul Gaudeamus 2012 cărţi care vorbesc despre momente-cheie din istoria României şi a umanităţii. Standul Adevărul de la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat între 21 şi 25 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, va găzdui prima lansare miercuri, 21 noiembrie, de la ora 17.30.

 • Ce fac botoşănenii în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fac botoşănenii în weekend

   Lucrarea bilingvă „Noului Testament: Evanghelia dupa Ioan“, apărută  la Editura Curtea Veche, va fi prezentată de scriitorul botoşănean la Teatrul „Mihai Eminescu“.

Modifică Setările