Stiri despre conu leonida

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 1 februarie 1852 - ziua de naştere a marelui I.L. Caragiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 februarie 1852 - ziua de naştere a marelui I.L. Caragiale

  Astăzi doresc să îl evoc pe monumentalul Ion Luca Caragiale, născut pe 1 februarie 1852. Autor de nuvele, momente, schiţe, dar mai presus de toate, dramaturg, I.L. Caragiale rămâne un reper fundamental în literatura română, mai actual ca niciodată.

 • Buzunarul cetăţeanului român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzunarul cetăţeanului român

  „Creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarul cetăţeanului român”, a spus dl Dragnea. Zis şi făcut. Abia instalat, guvernul a mărit salarii şi pensii, a tăiat taxe şi accize. Nu-i normal să-şi îndeplinească promisiunile electorale? Ba da. Dar s-ar putea să ne coste cât nu face. Şi nu numai la buzunar.

 • E campanie electorală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E campanie electorală?

  Dacă îţi vezi liniştit de treaba ta, e cam greu să-ţi dai seama că e campanie electorală. După legea nouă, partidele nu mai au voie să înşire prin oraşe kilometri pătraţi de bannere şi panouri. Iar dacă ţii neapărat să urmăreşti campania electorală, te-apucă plictiseala.

 • Cum îl
concurează dl. Liviu Dragnea pe Conu Leonida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îl concurează dl. Liviu Dragnea pe Conu Leonida

  După ce sâmbătă s-au dat în stambă şi au spus prostii după prostii mai-marii, vârfurile, titanii gândirii liberale, duminică a fost rândul şefilor PSD să încerce să livreze electoratului gogoşi. Şi nu aşa, modest, cu raţia, ci en gros. Promiţându-le, în cel mai delirant şi inconştient chip cu putinţă, marea cu sarea.

 • Conu' Leonida Ion Caramitru faţă cu îmbogăţirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conu' Leonida Ion Caramitru faţă cu îmbogăţirea

  Spectatorii dornici să cumpere bilete la Festivalul Naţional de Teatru sunt nevoiţi să plătească dinainte 200 de lei pentru a putea apuca bilete. Este o pre-rezervare, instituită de societatea MyStage Ticketing, în care acum câteva luni, un scandal în presă anunţa că asociatul acestei societăţi este apropiat fiului lui Ion Caramitru. Cetăţeanul amator de teatru e astfel condiţionat să dea o sumă de bani fără a i se garanta nimic.

 • Mai dispare o librărie. Şi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai dispare o librărie. Şi?

  Un comunicat anunţa, zilele trecute, că Librăria “Mihail Sadoveanu” din Bucureşti nu va mai funcţiona în sediul de până acum. Clădirea a fost retrocedată. Ca de obicei, au apărut câteva reacţii, câteva exageraţiuni, ba chiar şi-un “apel către bucureşteni”. De ce?

 • Cine a fost, de fapt, Conu Leonida, celebrul personaj al lui Caragiale. Primarul din Mizil care a făcut ca trenul de Berlin să oprească aici un minut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost, de fapt, Conu Leonida, celebrul personaj al lui Caragiale. Primarul din Mizil care a făcut ca trenul de Berlin să oprească aici un minut

  Celebrul Conu Leonida din operele lui Caragiale a fost un personaj real, primar în Mizil la sfârşitul secolului XIX şi bun prieten cu dramaturgul. Stăruinţele lui de a scoate Mizilul dintr-un anonimat provincial s-au concretizat la 1 mai 1901, când “berlinezul”, adică trenul Bucureşti- Berlin, via Breslau, a oprit, pentru un minut, şi în Mizil.

 • CRONICĂ Susurul naţional al notelor informative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Susurul naţional al notelor informative

  De Ziua Naţională, Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu o a treia ediţie aflată în plină desfăşurare, a programat un spectacol despre specificul naţional.

 • Voturi bătute de vânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voturi bătute de vânt

  Nici nu se putea o potriveală mai bună. Tocmai ne pregătim să lansăm, împreună cu „Dilema Veche“, o serie de DVD-uri cu spectacole clasice ale teatrului românesc (începând de mâine, în fiecare joi).

Modifică Setările