consum cafea - ultimele știri
Aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății. Consumată însă pe stomacul gol prezintă unele inconveniente.
Există nenumărate modalităţi de a savura o ceaşcă de cafea, care diferă de la o ţară la alta, de pe un continent pe altul, în funcţie de tradiţia pe care fiecare popor şi-a cultivat-o de-a lungul timpului.
Tipuri de cafea tadiţională pe glob: cu whisky, brânză, lămâie, lapte sau piper, caldă sau cu gheaţă
Galerie foto adevarul.ro: Tipuri de cafea tadiţională pe glob: cu whisky, brânză, lămâie, lapte sau piper, caldă sau cu gheaţă
Dr. Karan Raj, cunoscut pentru sfaturile de sănătate pe care le oferă pe TikTok, atrage atenţia asupra consumului de cafea dimineaţa. Potrivit lui, cei care consumă cafea ar trebui să aştepte până când nivelurile naturale de cortizol s-au redus, potr...
Iubitorii de cafea din întreaga lume consideră că espresso sau cafeaua neagră este cea mai bună. Ea are un gust uşor amar, nu include nicio formă de lapte sau smântână şi are o aromă intensă, motiv pentru care nu trebuie băută în exces. Însă, cafeaua...
În mod surprinzător poate, noi cercetări ştiinţifice au demonstrat că oamenii care consumă cafea trăiesc mai mult şi sunt mai puţin expuşi riscului de a-şi pierde viaţa timpuriu din cauza unor boli grave, precum cancerul sau diabetul.
Studiile recente nu stabilesc o relaţie de cauzalitate între consumul moderat de cafea şi apariţia unor tulburări cardiovasculare.
Tremuri de emoţie? Nicio problemă! E o reacţie perfect justificată, spun specialiştii. Însă, atunci când această manifestare persistă, poate fi vorba despre boli grave....
Cercetătorii avertizează că persoanele care consumă zilnic minim patru ceşti de cafea riscă să trăiască mai puţin.