Stiri despre constantin nottara

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Povestea primului Teatru Naţional sau actorul unei singure replici (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea primului Teatru Naţional sau actorul unei singure replici (I)

  Într-un climat dominat, la fel ca ţara întreagă, de un politicianism cras analfabet, propun distinşilor cititori ai rubricii de faţă Rememorarea - şi Comparaţia cu ziua ei de azi - poveştii primei Scene Naţionale, trăită şi spusă şi tipărită de un strălucit slujitor al acestei Scene, „Constantin I. Nottara“, în programul de sală al stagiunii 1927-1928, atunci când se împlineau şi 50 de ani de la înfăptuirea Societăţii Dramatice.

 • Iubirile lui Caragiale. Cum a reuşit dramaturgul să le pună coarne lui Eminescu şi lui Constantin Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubirile lui Caragiale. Cum a reuşit dramaturgul să le pună coarne lui Eminescu şi lui Constantin Nottara

  Ion Luca Caragiale, unul dintre cei mai mari dramaturgi ai literaturii române, a fost un mare admirator al femeilor frumoase. S-a lăsat împins de pasiunea sa pentru femei în triunghiuri amoroase fără scrupule, care au făcut istorie. Nu s-a dat înapoi din a-şi trăda prietenul, pe Mihai Eminescu, pentru o aventură cu Veronica Micle şi nu s-a sfiit să-i pună coarne lui Constantin Nottara, vrăjindu-i soţia, pe actriţa Amelia Welner.

 • Povestea uimitoare a Mariei Ventura. De la fetiţa orfană de mamă la marea actriţă aplaudată pe scena Comediei Franceze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea uimitoare a Mariei Ventura. De la fetiţa orfană de mamă la marea actriţă aplaudată pe scena Comediei Franceze

  Maria Ventura, actriţă româncă cu origini evreieşti, a dus faimă României în secolul trecut. A fost un copil orfan ajuns celebru la vârsta adolescenţei. Deşi a fost respinsă iniţial de Conservatorul din Paris a ajuns să cunoască cele mai înalte culmi ale succesului. Maria Ventura a fost cea care a înfiinţat un teatru în România şi o şcoală de actorie în Franţa.

 • Cele mai mari roluri Hamlet din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai mari roluri Hamlet din România

  Constantin Nottara, George Vraca, George Calboreanu, Gheorghe Cozorici, Ştefan Iordache, Ion Caramitru, Adrian Pintea, Marcel Iureş l-au interpretat magistral pe prinţul Danemarcei. Criticul de teatru Ion Parhon, alături de redactorul Mariana Ciolan, a realizat un ciclu de emisiuni, „Hamlet după Hamlet“, difuzate de Radio România Cultu-ral şi transpuse pe CD-uri.

Modifică Setările