Stiri despre ciocoi

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Umilinţa publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umilinţa publică

  Lipsa de respect, furtul pe faţă, minciunile, ignorarea şi umilinţele cetăţenilor parcă sunt acum  mai mari ca oricând! Iar vinovaţii de acestea sunt cum am mai spus, statul şi funcţionarii lui, dar şi lipsa de reacţie a cetăţenilor. Uneori, ai impresia că mulţi dintre noi s-au născut umiliţi şi acceptă de bună voie batjocura la adresa lor. Ba, chiar îi mai votează şi slujesc pe cei care-i batjocoresc!

 • Viermuiala Ticăloşilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viermuiala Ticăloşilor mici

  Când scriam romanul „Ciocoii noi cu bodyguard“, acum mai bine de 15 ani, nu mă gândeam la ecoul pe care îl va avea şi îl are şi astăzi filmul inspirat de el regizorului Şerban Marinescu şi trupei actoriceşti, ultimul mare florilegiu care de atunci, din nefericire, n-a mai putut şi nu mai va putea fi întâlnit pe nicio scenă de teatru, pe nicio peliculă.

 • Ciocoii României de acum un secol, în viziunea lui Rădulescu Motru – care sunt asemănările cu politicienii de astăzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciocoii României de acum un secol, în viziunea lui Rădulescu Motru – care sunt asemănările cu politicienii de astăzi

  Constantin Rădulescu-Motru, autorul Psihologiei poporului român, publicată la începutul secolului XX, a găsit o explicaţie pentru starea deplorabilă în care se afla ţara. Ciocoimea reprezenta o elită care a apărut pe vremea domniilor fanariote şi care a adus „samavolnicia în toate instituţiile şi toate obiceiurile”. Rădulescu vedea în politicienii vremii urmaşii demni ai ciocoilor din vechime.

 • Eternul ciocoism al ştabului român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eternul ciocoism al ştabului român

  Ciocoismul demnitarilor, al îmbogăţiţilor din dezastrul ţării, al funcţionarilor publici, într-un cuvânt al celor ce sunt sau uneori doar se pretind ştabi, se constituie într-o realitate postdecembristă indiscutabilă.

 • Candidatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatului

  Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieşte a se reorganiza, decât a da frâiele   guvernului în mâinile parveniţilor, meniţi din naştere a fi slugi şi educaţi cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preţ!...

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Nu demisionează nimeni!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Nu demisionează nimeni!

  Se petrec, la noi, de la o vreme, tot felul de ,,evenimente’’ şi nu pitoreşti, trimiţând la originalitatea democraţiei noastre, ci direct scandaloase politic şi administrativ şi, în afara agitaţiei televizioniste cu accent mai ales pe scandal, când esenţa lor e cu totul alta, nu se întâmplă nimic, nimeni nu răspunde de nimeni şi de nimic, şi ţara merge înainte ,,lin scoborând’’ cum zic oltenii când vor să spună boiereşte că se alege praful.

 • Sconcsul (Amintiri de campanie)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sconcsul (Amintiri de campanie)

  V-aţi privit vreodată faţa nu în oglindă, ci într-un afiş electoral? Vă spun eu că nu este cea mai plăcută privelişte. În oglindă te mai strâmbi, ridici o spânceană, scoţi limba, te priveşti din profil, îţi mijeşti ochii şi tot găseşti până la urmă o poziţie care să te mulţumească cu tine însuţi.

Modifică Setările