Stiri despre ciccr

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine s-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine s-a "ocupat" de torturarea şi "reeducarea" duşmanilor comunismului din Sălaj

  Potrivit istoricului Marin Pop, chiar dacă sălăjenii au avut mult de suferit de pe urma persecuţiei comuniste, neavând o închisoare proprie, Sălajul nu a avut, de-a lungul istoriei comuniste, torţionari celebri. "Călăii" duşmanilor comunismului din Sălaj au fost, în special, gardienii şi anchetatorii din închisorile comuniste din judeţele din jur, acolo unde erau duşi, la "reeducare", sălăjenii.

 • Alţi doi partizani anticomunişti vor fi deshumaţi, la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alţi doi partizani anticomunişti vor fi deshumaţi, la Cluj

  Arheologii din cadrul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR) pregătesc pentru săptămâna viitoare acţiunea de deshumare a doi clujeni ucişi de securitate în urmă cu 60 de ani.

 • CLUJ: Arheologii cer sprijinul voluntarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Arheologii cer sprijinul voluntarilor

  Lucrările de căutare a celor 13 partizani despre care se crede că sunt zidiţi în subsolul Palatului Copiilor din Cluj vor fi reluate astăzi. Pentru a scoate cantitatea mare de pământ găsită, ieri, arheologii cer sprijinul voluntarilor şi a firmelor de construcţie specializate.

 • CLUJ: Palatul Copiilor, spart pentru căutarea unor eroi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Palatul Copiilor, spart pentru căutarea unor eroi

  Un perete aflat la subsolul Palatului Copiilor din Cluj a fost spart de arheologii care caută rămăşiţele umane a 13 partizani. Căutările au început azi dimineaţă, iar din primele rezultate reiese că şansele de a-i găsi pe eroi, sunt mari. Mai mult, arheologii se aşteaptă să descopere şi alţi foşti deţinuţi persecutaţi în fostul sediu al Securităţii clujene.

 • Special: În căutarea eroilor anticomunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Special: În căutarea eroilor anticomunişti

  Urmaşii ai 13 partizani ucişi de Securitatea din Cluj-Napoca vor afla, astăzi, dacă luptătorii au fost zidiţi într-unul dintre beciurile poliţiei politice. „Vânătorii de securişti“ încep căutările rămăşiţelor celor 13 luptători anticomunişti, despre care se presupune că ar fi zidiţi în Palatul Copiilor din Cluj-Napoca.

 • Memoria unui erou anticomunist din Sălaj va fi recuperată de CICCR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoria unui erou anticomunist din Sălaj va fi recuperată de CICCR

  Rămăşiţele unui erou anticomunist vor fi deshumate marţi la Gâlgău (pe Someş) de către o echipă a Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR). Aurel Ionac a fost, înainte de victimă a Securităţii, soldat medaliat pentru fapte de armă.

Modifică Setările