Stiri despre catalin pavel

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Resturile iubirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resturile iubirii

  Lasă iubirea urme, resturi care pot fi dezgropate în urma unor săpături arheologice? Cătălin Pavel încearcă să ne convingă că şi acesta, ca orice alt fenomen uman, este producător de resturi, de rămăşiţe din care se poate reconstitui lumea, altfel atât de evanescentă, a amorului.

 • Top 10
cărţi de citit vara asta. Autori români de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 cărţi de citit vara asta. Autori români de azi

  Literatura e dovada că viaţa nu ajunge, zicea poetul lusitan. Avea pălărie, vreo douăzeci şi ceva de nume diferite şi a lăsat în urmă o valiză cu sute de manuscrise. Evident că şi Fernando Pessoa ar fi de luat în bagaje vara asta, tradus în română de poetul Dinu Flămând. Am ales însă zece cărţi din literatura română de azi, de luat pe insula pustie a vacanţelor. Zece porunci şi o vară frumoasă!

 • După ce la Salonul cărţii de la Paris a prezentat „Aproape a şaptea parte a lumii“, la Bucureşti, scriitorul Cătălin Pavel lansează romanul „Chihlimbar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După ce la Salonul cărţii de la Paris a prezentat „Aproape a şaptea parte a lumii“, la Bucureşti, scriitorul Cătălin Pavel lansează romanul „Chihlimbar“

  Romanul "Chihlimbar", de Cătălin Pavel, va fi lansat, marţi, 3 aprilie, de la ora 18.00, la librăria Cărtureşti Verona-Ceainărie. Alături de autor şi moderatorul George Onofrei, vor vorbi Bianca Burţa-Cernat şi Adina Diniţoiu. Recent, la standul României de la Livre Paris, autorul a lansat traducerea în limba franceză a romanului „Aproape a şaptea parte a lumii“.

 • Cadre
de memorie. Obiecte care ne vorbesc. La Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cadre de memorie. Obiecte care ne vorbesc. La Paris

  Am încheiat anul 2017 cu un proiect despre obiectele pe care le salvăm când ne schimbăm viaţa. De la diploma confiscată de vameşi la oglinda de buzunar găsită miraculos într-o geantă, de la stiloul „Pelikan” la râvnita pereche de blugi, peste 20 de autori români şi-au povestit obiectul pe care l-au luat cu ei păşind într-un nou, definitiv sau temporar, orizont al vieţii. Un filozof francez explică demersul din perspectiva lumii de azi.

 • „Trecerea“, romanul-paradox al lui Cătălin Pavel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trecerea“, romanul-paradox al lui Cătălin Pavel

  La Cafe Verona Carturesti a avut loc lansarea celui mai recent roman, semnat de Catalin Pavel, "Trecerea", apărut recent la Editura Cartea Românească. Invitaţi, alături de autor, au fost Felix Nicolau şi George Neagoe.

 • „Doi oameni într-o
poză” de Cătălin Pavel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Doi oameni într-o poză” de Cătălin Pavel

  Hotărît lucru, exilul aruncă uneori un năvod bun peste umăr, de prins în el limba lăsată prea uşor acasă şi pe cei care o ţin vie şi intensă, scriitorii. Am citit poemele despre timp şi poezia de iubire ale lui Cătălin Pavel. Poetul ştie să-ţi dea sentimentul că e ceva foarte personal la mijloc, că fotografia despre care scrie e realmente din sertar. Al cui?

 • Vesta mea antiglonţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vesta mea antiglonţ

  La doi paşi de casă, dau peste răspunsul suficient în faţa timpului şi a terorii: un copac a înflorit a doua oară în an. Mîine, francezii îşi vor pune la ferestre un steag tricolor. Au făcut-o şi destui nefrancezi, pe facebook sau în gînd. „Je pense, donc je suis.” Eu am ceva în plus: o vestă antiglonţ

 • Între două iubiri. Soluţia
lui Cătălin Pavel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între două iubiri. Soluţia lui Cătălin Pavel

  N-am să vă spun ce înseamnă „Portasar“, din titlul cărţii, deşi în lumea asta plină de greşelile tuturor, sunt deopotrivă „prea multe motive de minunată stupoare“. Am să vă spun doar că Voinea va muri după ce-a avut grijă de un petec de pădure de tei alb şi de un copil. Un copil - erezie, care ştia să facă „din mizerii un spaţiu sacru“. Cătălin Pavel scrie unele dintre cele mai tulburătoare şi mai solare pagini de literatură pe tema autismului.