Stiri despre castel teleki

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • BBC: Debutul în afaceri pentru moştenitorii castelelor din Transilvania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BBC: Debutul în afaceri pentru moştenitorii castelelor din Transilvania

  Confiscate de puterea comunistă din România, peste 100 de castele din regiunea istorică a Transilvaniei îşi regăsesc cu greu proprietarii de drept. Unii dintre ei, forţaţi să plece din România din cauza regimului dictatorial, au lăsat în spate minunate opere arhitecturale. Alţii însă, care au reuşit să îşi recapete proprietăţile, se gândesc în prezent cum să le facă şi profitabile.

 • FOTO Majoritatea castelelor din Maramureş au fost date uitării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Majoritatea castelelor din Maramureş au fost date uitării

  În Maramureş există nu mai puţin de patru castele, care mai de care impunătoare şi cu poveşti istorice frumoase. Chiar dacă majoritatea ar putea deveni puncte de atracţie pentru turişti, clădirile care aparţin de Consiliul Judeţean nu au fost reabilitate de zeci de ani şi nici cele private nu au o viaţă prea bună. Un singur castel a fost renovat în ultimii ani, fiind unul dintre cele mai vizitate puncte din judeţ.

 • Reabilitarea Castelul Teleki de la Posmuş evaluată de arhitecţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reabilitarea Castelul Teleki de la Posmuş evaluată de arhitecţi

  Un grup de arhitecţi clujeni caută soluţii pentru reabilitarea unuia dintre cele mai degradate monumente istorice din judeţ. Numai lucrările de proiectare şi evaluare costă 450 de mii de lei, iar arhitecţii au termen până luna viitoare să pună un diagnostic