Stiri despre caesar

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De la România 2018 pentru România 2118
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la România 2018 pentru România 2118

  Am decis, cu ocazia acestui Centenar, să facem două lucruri. Primul, să privim mai mult înspre viitor decât înspre trecut. De aici ideea cu mesajele pentru România 2118. Al doilea, să sărbătorim unitatea românilor de pretutindeni. Ziua de 1 Decembrie le este dedicată tuturor, în egală măsură.

 • România
2018: trezirea forţei şi contraatacul imperiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România 2018: trezirea forţei şi contraatacul imperiului

  De regulă, trecerea într-un nou an este un prilej de rezoluţii. În ceea ce priveşte anul 2018, acesta va fi cu siguranţă unul istoric. Semnificaţiei sale simbolice (centenarul Marii Uniri) i se adaugă una cât se poate de concretă: este un an decisiv pentru supravieţuirea democraţiei româneşti.

 • Proiect de ţară: întoarcerea acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect de ţară: întoarcerea acasă

  Aceste rânduri sunt mai ales pentru milioanele de români din diaspora. Este vorba despre cei pe care ultimii 28 de ani de România – şi chiar mai bine decât atât – i-au alungat peste hotare.

 • Cum puteţi ajunge la Stanford şi Harvard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum puteţi ajunge la Stanford şi Harvard

  A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

 • Triumful imposturii: vremea oamenilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

  Am susţinut mereu că cea mai de preţ resursă a unei ţări sunt oamenii săi. Iar o ţară care nu ştie să aibă grijă de oamenii ei nu poate şi nu merită să se dezvolte.

 • Cluj-Bucureşti, 2-0. Aşa se administrează pe bune un oraş modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj-Bucureşti, 2-0. Aşa se administrează pe bune un oraş modern

  Recent, un prieten din Cluj mi-a spus un banc, ca de la un ardelean la un moldovean. Întrebare: „Cum latră câinii în Ardeal?” Răspuns: „No, ham.” Gluma-i glumă, dar tot mai multe date ne arată că există diferenţe tot mai mari de viziune şi de dezvoltare între România de dincolo de Carpaţi şi restul ţării.

 • Acum e rândul maimuţelor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acum e rândul maimuţelor VIDEO

  APOGEU Un film de război în adevăratul înţeles al cuvântului, noul film „Planeta maimuţelor“ este cel mai bun al seriei, luând în discuţie umanitatea din noi, fie că suntem oameni sau maimuţe.

 • România la răscruce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la răscruce

  Om bun, ai îndurat prea mult şi prea multe. Ţi-ai pus speranţele în ei, crezând mereu că următorii vor fi altfel. Că poate vor înţelege ce înseamnă să te reprezinte şi să aibă şansa de a-ţi face viaţa mai frumoasă şi mai uşoară. Sau măcar să te lase în pace, să nu-ţi pună piedici la tot pasul.

 • Iniţiativă cetăţenească: parlamentarii, penalizaţi cu 1% din salariu pentru fiecare absenţă nemotivată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiativă cetăţenească: parlamentarii, penalizaţi cu 1% din salariu pentru fiecare absenţă nemotivată

  Obligativitatea participării la şedinţele parlamentare, un sistem mai strict de penalităţi pentru absenţe (1% din indemnizaţie pentru fiecare absenţă nemotivată) şi votul deschis consemnat şi trasabil pentru fiecare deputat şi senator în parte sunt câteva dintre cerinţele unei iniţiative cetăţeneşti pentru responsabilizarea parlamentarilor, iniţiată de fundaţia CAESAR.

 • 10 soluţii pentru dezvoltarea
Bucureştiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 soluţii pentru dezvoltarea Bucureştiului

  Tineri români întorşi de la studii în străinătate, arhitecţi şi experţi în urbanism se întâlnesc miercuri la primul colocviu organizat de Fundaţia CAESAR în această toamnă. "Think-tank-ul" îşi propune să vină cu soluţii de înfrumuseţare a Capitalei, de fluidizare a traficului şi de îmbunătăţire a condiţiilor urbanistice ale Bucureştiului.

 • Carnaje ritualice în Europa. Cum făceau sacrificii misterioşii druizi în urmă cu peste 2.000 de ani: oameni arşi de vii, munţi de cadavre eviscerate, decapitări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnaje ritualice în Europa. Cum făceau sacrificii misterioşii druizi în urmă cu peste 2.000 de ani: oameni arşi de vii, munţi de cadavre eviscerate, decapitări

  Carnagiile ritualice erau o obişnuinţă în rândul triburilor barbare, spun istoricii. Vechi preoţi ai triburilor celtice din epoca fierului, arată autorii anitici, erau cei care comandau şi oficiau sacrificii umane, de o brutalitate ieşită din comun. Oamenii erau arşi de vii, evisceraţi, înecaţi, strangulaţi sau decapitaţi. Unii dintre aceştia erau şi mâncaţi.

 • O petiţie împotriva desfiinţării UEFISCDI, semnată de peste 2.300 de persoane, depusă luni la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O petiţie împotriva desfiinţării UEFISCDI, semnată de peste 2.300 de persoane, depusă luni la Guvern

  Organizaţiile cosemnatare se opun vehement desfiinţării sau reorganizării UEFISCDI, lansând prin această petiţie un apel către Parlamentul României să respingă proiectul de lege şi să permită Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) să îşi continue activitatea ca până în prezent.

 • Pactul nostru: România în 3D
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pactul nostru: România în 3D

  Pe 8 ianuarie, am avut onorea de a deschide Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia a VI-a, în calitate de Preşedinte Fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Alături de cei peste 1.000 de invitaţi, am facut cunostinţă cu 38 de finalişti şi 9 laureaţi. Totodată, am prezentat câteva direcţii majore pentru Fundaţia CAESAR în 2015. Iată discursul pe care l-am susţinut cu această ocazie.

 • Schimbarea profundă (vine şi din afară)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea profundă (vine şi din afară)

  Reorientarea capitalului uman românesc către ţară ar fi un câştig imens pentru întreaga societate, pe toate planurile. Miza şi potenţialul impact ar justifica includerea acestui obiectiv între primele trei priorităţi ale noului Preşedinte.

 • Apel pentru democraţie, apel pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel pentru democraţie, apel pentru România

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) îşi exprimă profunda indignare şi îngrijorare faţă de modul în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale din data de 2 noiembrie 2014.

 • Ave Caesar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ave Caesar!

  APOCALIPSĂ Iraţionalitatea sangvinară a războiului şi voinţa de putere sunt temele noului film din serie, „Planeta Maimuţelor: Revoluţie“, cu Andy Serkis în rolul liderului pacifist Caesar.

 • Misterul Legiunii a Noua. De ce a dispărut fără urmă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul Legiunii a Noua. De ce a dispărut fără urmă?

  Dispariţia celei de-a noua legiuni a Romei este de multă vreme un mister care îi intrigă pe istorici, dar să fie oare revolta scoţilor cea care a distrus-o şi a condus la făurirea unei graniţe consistente în nordul insulei britanice? Legenda ne spune că una dintre cele mai bine pregătite unităţi militare ale Imperiului a fost răvăşită şi umilită de o adunătură de războinici barbari, pierind în negurile întunecate ale

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Doamnele de fier“ din Roma Antică

  Femeia în Roma anticã nu exercita un rol politic direct, dar adesea din spatele cortinei influenţa acesteia era covârşitoare, fie cã este vorba despre domeniul familial, fie despre cel public. Iatã câteva dintre "doamnele de fier" ale lumii antice...

 • Top 7 mari generali romani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 7 mari generali romani

  Istoria Imperiului Roman este probabil de nedepăşit în bogăţia şi prosperitatea sa. Mulţi învăţaţi îl consideră imperiul perfect, cu o economie stabilă, o guvernare puternică şi desigur, o armată bine pusă la punct, prima forţă militară profesionista. Roma ne oferă imaginea unor mari generali, dintre care îi trecem în revistă pe următorii:

Modifică Setările