Stiri despre bogdan murgescu

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lansare LIVE: Cristian Preda în dialog cu Bogdan Murgescu şi Cosmin Ciotloş despre „Tiranul cu nas mare şi cu suflet foarte mic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansare LIVE: Cristian Preda în dialog cu Bogdan Murgescu şi Cosmin Ciotloş despre „Tiranul cu nas mare şi cu suflet foarte mic“

  Joi, 15 octombrie, de la ora 19.30, are loc lansarea LIVE, pe pagina de Facebook Cărtureşti (facebook.com/Carturesti), a volumului „Tiranul cu nas mare şi cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale şi versificaţii satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre”, de Cristian Preda, recent publicat în colecţia Opus. Ştiinţe politice a Editurii Polirom. Invitaţi, alături de autor, sunt Bogdan Murgescu şi Cosmin Ciotloş.

 • VIDEO Dumitru Prunariu - scenarii privind viitorul explorării spaţiului cosmic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dumitru Prunariu - scenarii privind viitorul explorării spaţiului cosmic

  În urmă cu un deceniu, George Friedman lansa previziunea conform căreia cine va obţine controlul spaţiului va controla lumea. Totodată, politologul american îşi exprima viziunea unui spaţiu cosmic care oferă oportunităţi pentru producerea de energie, unde Luna devine următorul avanpost pentru instalarea de baze militare.

 • Manualul de Istorie de clasa a VI-a, o colecţie de greşeli grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualul de Istorie de clasa a VI-a, o colecţie de greşeli grave

  Manualul de Istorie de clasa a VI-a, tipărit de editura Ministerului Educaţiei, conţine erori factuale, abateri de la programă, deficienţe de calibrare şi selecţie a informaţiei, cât şi multiple greşeli lingvistice şi de scriere. Cel puţin acestea sunt concluziile Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, în urma analizării cărţii şcolare.

 • Dezbatere: Comunismul şi garantarea locului de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere: Comunismul şi garantarea locului de muncă

  Vineri, 20 aprilie 2018, Facultatea de Istorie din Bucureşti a găzduit o dezbatere pe o temă de interes pentru cei mai tineri: aparenta stabilitate a sistemului social şi economic de dinainte de 1989.

 • Masa de sărbători în Interbelic: icre de manciuria 1%, mămaligă 99%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masa de sărbători în Interbelic: icre de manciuria 1%, mămaligă 99%

  Un jurnalist a găsit pe undeva „carnetul de bal“ al unui boiernaş din interbelic (1937). „Pe la ora 13, în ziua de Crăciun, se strângeau musafirii: d’alde Malaxa, Asan şi Predoleanu, boierii Şerbănescu, Florescu şi Ştefănescu, generalul Petroff, avocatul Petrovicescu, ambasadorul X şi consul Y.“

 • VIDEO Cum funcţionează un
soft antiplagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum funcţionează un soft antiplagiat

  Softurile antiplagiat sunt folosite de marile universităţi de stat de trei - cinci ani, Universitatea din Bucureşti fiind printre primele care au comandat un astfel de soft. Până acum, softul universităţii a descoperit doar doi plagiatori.

 • Ce-a făcut naţionalizarea cu „oamenii muncii“? Confesiunile celui mai cunoscut cafegiu din Bucureşti, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-a făcut naţionalizarea cu „oamenii muncii“? Confesiunile celui mai cunoscut cafegiu din Bucureşti, la Adevărul Live

  La 11 iunie 1948, a fost dată lovitura de graţie proprietăţii private din România. Legea naţionalizării însemna „trecerea în mâinile statului a celei mai importante părţi din mijloacele de producţie“, spunea liderul communist Gheorghiu-Dej. Aceasta schimbare a însemnat, însă, sinuciderea economiei româneşti. Istoricul Bogdan Murgescu şi cafegiul Gheorghe Florescu au vorbit despre efectele naţionalizării, la Adevărul Live.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "România, grânarul Europei?" De ce nu se susţin miturile istoriografiei româneşti?

  Colecţiei Historia lansate de editura Polirom i s-a adăugat recent un nou volum semnat de profesorul universitar Bogdan Murgescu. După succesul cărţii România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010), Bogdan Murgescu ne propune volumul Ţările Române între Imperiul Otoman şi Europa creştină, ce reuneşte 26 de studii, rezultatul a mai bine de două decenii şi jumătate de cercetări.

Modifică Setările