Stiri despre asco

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO S-a inaugurat centrul de relaţii cu publicul, la ASCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO S-a inaugurat centrul de relaţii cu publicul, la ASCO

  Centru de relaţii cu publicul la Administraţia Social Comunitară din Oradea. Cetăţenii care au de rezolvat probleme la această insituţie nu vor mai fi purtaţi de la o uşa a alta, cererile lor fiind preluat într-un singur loc. Noul centru  a creat un spaţiu adecvat şi suficient de mare pentru a prelua întreaga activitate de relaţii cu publicul a instituţiei. Astfel, fiecare compartiment este reprezentat în noul centru.

 • Deși suprasolicitate, creșele din Oradea oferă condiții tot mai bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deși suprasolicitate, creșele din Oradea oferă condiții tot mai bune

  Viceprimarul Biro Rozalia şi directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Zita Koncsek, au prezentat situaţia creşelor din Oradea. Momentan în structura Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie funcţionează 12 creşe, cu o capacitate de 427 de locuri, la care sunt înscrişi 543 de copii.

 • Orădenii care au datorii la bugetul local nu mai primesc ajutor social timp de cinci luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii care au datorii la bugetul local nu mai primesc ajutor social timp de cinci luni

  Beneficiarii de asistenţă socială care au restanţe la impozite sau care nu şi-au plătit amenzile vor rămâne cinci luni de zile fără banii de ajutor social. Reglementarea este o modificare a legii privind venitul minim garantat, prin care tuturor celor care înregistrează debite la bugetele locale li se suspendă acordarea de ajutor.

 • Peste 1.000 de familii orădene trăiesc la noua limită legală a sărăciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 1.000 de familii orădene trăiesc la noua limită legală a sărăciei

  Aproape 1.100 de familii, cu venituri mici, din Oradea au rămas fără ajutor financiar de la stat, după ce Guvernul a impus condiţii mai drastice de acordare a banilor. Multe dintre acestea de abia trăiesc de la o zi la alta, dar guvernanţii au decis micşorarea plafonului de acordare: nu mai sunt eligibile familiile cu venituri de peste 370 de lei, pe membru. Anul trecut alocaţiile de sprijin se acordau tuturor familiilor cu venituri de p

 • Crăciunul vine mai repede pentru copiii din familiile nevoiașe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciunul vine mai repede pentru copiii din familiile nevoiașe

  Angajații Companiei de Apă Oradea fac pe Moș Crăciun pentru 400 de copii orădeni care se lovesc de dificultăți materiale. Aceștia vor primi cadouri din partea angajaților CAO duminică, 20 noiembrie, de Ziua Universală a Copiilor.

 • Orădenii cu venituri mici pot cere ajutor pentru încălzirea locuinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii cu venituri mici pot cere ajutor pentru încălzirea locuinţei

  Orădenii care au venituri mici, şi se încadrează în plafoanele de acordare a ajutoarelor pentru încălzire vor putea să-şi ridice formularele tipizate, din data de cinci octombrie. Formularele se găsesc la sediul Administraţiei Social Comunitarea Oradea dar şi la cele cinci centre multifuncţionale.  

 • Orădenii au stat la coadă pentru ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii au stat la coadă pentru ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

  Sute de orădeni au stat ieri încă de la primele ore la coadă pentru a fi siguri că se întorc acasă cu sacoşa pline de alimente primite de la Uniunea Europeană.  Administraţia Socială Comunitară Oradea, a început distribuirea de ajutoare alimentare provenite din fonduri comunitare la nivelul municipiului Oradea.

 • Se extind creșele din Oradea! Peste 20 de locuri de muncă vor fi scoase la concurs!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se extind creșele din Oradea! Peste 20 de locuri de muncă vor fi scoase la concurs!

  Din pricina numărului mare de solicitări venite din partea părinților din Oradea, ASCO a obținut aprobarea pentru extinderea a două creșe din Oradea. Astfel, se înființează o creșă nouă, iar la creșa numărul 8 și la creșa numărul 9 vor fi peste 50 de locuri disponibile pentru copii. Extinderea vine la pachet cu noi locuri de muncă pentru orădeni.

 • Părinții trebuie să-și înscrie copiii la creșă cu un an inainte pentru a prinde un loc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinții trebuie să-și înscrie copiii la creșă cu un an inainte pentru a prinde un loc

  Tot mai mulţi părinţi orădeni îşi depun cererile pentru un loc în creşele orădene cu un an înainte de a-și aduce copilul. Aşa se face că la această oră cerea este mult mai mare decât oferta. Krenec Ramona în vârstă de 23 de ani are un băieţel de opt luni şi zilele acestea a trecut pe la Administraţia Social Comunitară Oradea pentru a se interesa de un loc în creşă.

 • Elevii orădeni au dinţi stricaţi şi probleme de vedere, dar părinţii refuză să-i ducă la medic, chiar şi gratuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii orădeni au dinţi stricaţi şi probleme de vedere, dar părinţii refuză să-i ducă la medic, chiar şi gratuit

  Potrivit unei evaluări a stării de sănătate a elevilor din clasele întâi din Oradea, aproape 80 la sută dintre cei peste 1.200 de copiii verificaţi au dinţi cariaţi. Dintre elevii de clasa a cincea, aproximativ o treime prezintă anomalii dento-maxilare rezultate în urma netratării dinţilor stricaţi, însă foarte puţini poartă aparate ortodontice. Pentru toate acestea, specialiştii îi consideră vinovaţi pe părinţi, car

 • Timp de o săptămână, orădenii vor adopta parcuri şi vor fi alături de cei cu probleme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp de o săptămână, orădenii vor adopta parcuri şi vor fi alături de cei cu probleme

  De luni până duminică, orădenii, de la copiii de grădiniţă, liceeni şi salariaţi, vor arăta că se pot face lucruri bune şi dezinteresat. Bătrânii fără familie vor fi vizitaţi, parcurile şi pădurile vor fi curăţate, copiii bolnavi vor fi implicaţi în activităti distractive, totul cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

 • Creşele de stat şi cele particulare îşi fac concurenţă, la „Târgul creşelor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşele de stat şi cele particulare îşi fac concurenţă, la „Târgul creşelor”

  Părinţii care vor să-şi înscrie copii la creşă vor putea verifica ofertele instituţiilor de profil din oraş, în primele zile ale lunii iunie, la „Târgul creşelor", care va avea loc în Orăşelul Copiilor din Oradea. Ca-n fiecare an, numărul solicitărilor este aproape dublu faţă de numărul locurilor disponibile în creşe.

 • Bacău: Fabrica Asco, pusă la pământ (FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Fabrica Asco, pusă la pământ (FOTO)

  Una dintre cele mai mari fabrici de confecții din vremea comunismului se află în plin proces de demolare. În locul unității urmează să se construiască un mare centru comercial. Muncitorii trudesc zi și noapte pentru a dărâma cât mai repede clădirile în care au lucrat cândva mii de oameni.

Modifică Setările