Stiri despre academia franceza

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a ajuns marele
dramaturg Eugen Ionescu să predea la
Seminarul Teologic de la Curtea de Argeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns marele dramaturg Eugen Ionescu să predea la Seminarul Teologic de la Curtea de Argeş

  Unul dintre ce mai mari dramaturgi ai secolului XX şi membru al Academiei Franceze, Eugen Ionescu a fost timp de doi ani, între 1935 şi 1937, profesor de limba franceză la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” din Curtea de Argeş. Cum a ajuns să predea Eugen Ionescu la acest seminar şi cum a fost evaluată activitatea sa acolo, aflaţi din materialul următor.

 • Scriitoarele cu origini româneşti care au cucerit Parisul în secolele trecute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarele cu origini româneşti care au cucerit Parisul în secolele trecute

  Elena Văcărescu, Martha Bibescu şi Anna de Noailles au fost femeile cu origini româneşti care au cucerit Franţa, în secolul trecut. Cele trei mari doamne au fost scriitoare, poete şi ambasadoare neoficiale ale ţării de origine. Au fost verişoare şi au ajuns în capitala Franţei în conjuncturi diferite. Au cunoscut succesul şi au scris istorie în literatura franceză. Meritele lor au fost recunoscute şi în ţară, fiind alese membre ale Academiei.

 • Un văl peste ochii Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un văl peste ochii Franţei

  Grecia scârţâie rău şi nici Belgiei nu-i merge mai bine. Polonia e decapitată şi, când nici Italia nu mai poate, Portugalia strânge din fese. În tot acest timp, în Franţa noastră, care seamănă din ce în ce mai mult cu o Elveţie ruptă de realitate, se discută despre văl.

 • Despre creştinism şi islam, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre creştinism şi islam, altfel

  „Văd aici oameni care nu încetează să discute despre religie”, scrie Usbek, unul dintre cei doi persani din romanul epistolar al lui Montesquieu care călătoresc la Paris la începutul secolului XVIII.