Traian Ungureanu

Scriitor

Dacă nu reuşeşti să îţi protejezi oamenii, e esenţial să salvezi societatea. Orice guvern îşi tratează imperfect cetăţenii şi, totuşi, e, pînă la un punct, păsuit. Însă, nici un guvern nu va fi iertat, dacă lasă în urmă societăţi descumpănite. A doua porţie de restricţii anti-epidemice decisă de administraţia PNL lucrează pe dos: dacă tot nu îţi poţi proteja cetăţenii, încearcă să dizolvi societatea.

Am scăpat de noi înşine şi înaintăm, bine conduşi, spre paradis. Operaţia a costat exact 80 de miliarde de euro. Primul succes a apărut aproape instantaneu. Îndată după revenirea de la Bruxelles, preşedintele Iohannis a dat ţării o variantă actualizată a Mioriţei.

Mărginirea, încăpăţînarea şi restul haitei de surori ale inadecvării nu scapă niciodată de pedeapsă. Cine e depăşit de timpuri, are, cel mult, libertatea de a-şi alege condamnarea.

Preşedintele Iohannis a hotărît să arate că genul contează şi că el însuşi e bărbat de stat. Protectorul libertăţii româneşti a reclamat la Curtea Constituţională legea care nu lasă teoria de gen să intre în şcoli. Deodată, am devenit europeni. Cineva apără dreptul elevilor de a nu se pripi: azi eşti băieţel, mîine e o altă zi.