Ovidiu Damian

Psiholog | director executiv AHS Cluj

Competiţia Walking Month este dedicată în acest an strângerii de fonduri pentru prima ambulanţă socială din Transilvania. Unitatea mobilă va merge în comunităţile izolate din mediul rural pentru a oferi în acelaşi timp consultaţii medicale şi asistenţă socială persoanelor care nu au acces la asemenea servicii.

„Mă bucur enorm că există aici, la Cluj, o emisiune de acest fel, pentru că ne educă, ne ajută să înţelegem că orice om, cu sau fără dizabilităţi, de pe planetă are dreptul să trăiască cu demnitate!“. Sunt cuvintele emoţionante ale Nadiei Comăneci adresate echipei emisiunii „Fără Prejudecăţi“, producţie premiată de ONU ca model de incluziune a celor cu dizabilităţi.

Specialişti şi ONG-uri din domeniul social cer conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Mehedinţi să adopte de urgenţă măsuri pentru accesul la servicii în comunitate al celor 50 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi cu probleme de sănătate mintală închise în secţia din Gura Văii.

Emisiunea Fără Prejudecăţi de la TVR este pemiată anul acesta la ONU ca model de bune practici pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Emisiunea este singura producţie media din Europa pentru care lucrează Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea - trei reporteri TV cu sindrom Down.

Cu acest slogan, clujenii sunt invitaţi să se înscrie în campania „Walking Month” care va ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi locomotori integraţi la Grădiniţa Malteză din Cluj. Campania se derulează în perioada 12 septembrie - 9 octombrie 2016. Cum putem ajuta? Foarte simplu! Mergând pe jos.

Modifică Setările