Liliana Popescu

Conferenţiar universitar

Ieri, CexN al PSD a adoptat o rezoluţie împotriva aşa-numitului „stat paralel şi ilegitim“. În conferinţa de presă, la întrebările: „Ce este statul paralel?“ Liviu Dragnea răspunde: „Se vorbeşte în spaţiul public de asta de foarte mult timp şi toată lumea înţelege…“ A încheiat subiectul. Iată ce înţeleg eu că este „statul paralel“: un bluf.

Şi mie mi s-a întâmplat să fiu încercată: să intru în zona gri a consimţământului „de voie, de nevoie“ în relaţie cu genul masculin. Mi-e greu să afirm că am fost abuzată, pentru că am consimţit, dar mi s-au încercat limitele. Nu am fost violată, nu am fost subiectul vreunui abuz pe care să-l resimt ca atare. Prin urmare, am postat #MeNot. Am sentimentul că nu am spus tot şi că nu am meditat destul asupra subiectului. De aceea, iată, scriu.

  • Liliana Popescu a publicat un nou articol acum 2 luni

    Organizat de Universitatea Fudan din Shanghai, dar şi cu finanţare parţial coreeană, Forumul a reunit sute de universitari şi cercetători din întreaga lume, precum şi figuri proeminente din zona organizaţiilor internaţionale. Menţionez doar câteva nume: Graham Allison, Daniel Gros, Jacques Pelkmans, Robert Zoellick.

Vezi mai multe