Alexandru Manda

Activist civic şi student

Ţin bine minte noaptea aceea de 30 spre 31 octombrie 2015. Ironic, eram la o petrecere când am primit pe telefon alerta despre incendiul de la Colectiv.

Un mesaj transmis din suflet tuturor celor care au terminat liceul în această vară. Păsiţi într-o nouă etapă, probabil bucuroşi, dar şi cu inima strânsă şi teama necunoscut. Nu uitaţi să aveţi încredere în voi, puterea noastră stă în ceea ce vedem în oglindă.

Am asistat astăzi la o lecţie de manipulare ca la manual, din păcate tocmai de la pupitrul Cotroceniului. În plină pandemie departe de a fi sub control, Preşedintele Iohannis a ieşit plin de vervă cu o declaraţie demnă de dezinformările apuşilor ani ’90 – „PSD a trecut prin Parlament o lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. PSD vrea să dea Ardealul ungurilor!”.

22 aprilie 2020, "România normală": după cinci săptămâni de incertitudine, cinci săptămâni cu vid de reglementare, în care fiecare a făcut ce a vrut, Ministerul Educaţiei dă un semn de viaţă şi vine cu un răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor "cât sunt închise şcolile, ce se întâmplă cu educaţia copiiilor?"

Zilele acestea este la modă în spaţiul public discuţia despre dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri generale anticipate. Ba chiar, acum câteva zile, Ludovic Orban şi Klaus Iohannis s-au întâlnit şi au agreat că "cel mai bine pentru România este să organizăm anticipate", după cum a declarat la finalul consultărilor chiar premierul.

Modifică Setările