Ştefan Minovici

Preşedinte MIC & Associates

Domnule Nistorescu, refuz să vă dau replică prin ziarul „Cotidianul” la articolul „Ambasador american ageamiu” şi din acest motiv am apelat şi la „Adevărul” - o publicaţie la care, ocazional, contribui şi pe care o apreciez şi respect cu adevărat. În opinia mea, ziarul condus de dumneavoastră este un produs anacronic, expirat, toxic şi lipsit de profesionalism elementar.

Atentatele de la Bruxelles, cat şi cele de la Paris, sunt un semn evident al unei noi crize monumentale prin care Europa trece în aceste zile. Fluxul de imigranţi şi refugiaţi din  Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, estimat la peste un milion de suflete, agravat de apoplexia financiară a Uniunii Europene, împinge bătrânul continent spre un nou şi cert abis.

Lobby prin definiţie implică o ofertă de suport în favoarea unor interese care pot fi reprezentate, efectiv sau potenţial, prin deciziile liderilor guvernamentali al oricărei ţări. Persoane fizice şi grupuri de interese pot face lobby către guverne, iar guvernele îşi pot face lobby reciproc.

Când Barak Obama a devenit preşedinte, majoritatea populaţiei de culoare din Statele Unite a respirat exaltată si uşurată. Un afro-american, un campion al dreptăţii, egalităţii, al drepturilor umane şi, nu îl ultimul rând, o speranţă pentru majoritatea minoritarilor de pe glob a ajuns liderul lumii libere.

Vezi mai multe