Tanczos Barna: „Vom avea urși și la Constanța. Vom ajunge să avem urşi care să facă baie în Delta Dunării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Mediulu Tanczos Barna a criticat, într-un interviu pentru Prima News, practica statului român de a interveni pentru recoltarea urșilor doar după ce au avut loc incidente grave.  

Urs. Claudia Danău ANPR
Urs. Claudia Danău ANPR

Tanczos Barna a atras atenția că numărul judeţelor unde urșii coboară spre zona de deal și dau iama în gospodăriile populației s-a dublat. 

 „Habitatul natural al ursului nu este la Craiova, nu este în Piteşti, nu este la Snagov. Şi în ultimul an am văzut şi la Craiova, şi la Piteşti, şi în Snagov, exemplare de urs”, a spus Tanczos Barna.

„Fără intervenţie umană este imposibilă ţinerea sub control”

Fostul ministru a declarat că este inadmisibil ca statul român să intervină doar după ce se produc nenorociri.

„Este inadmisibil ca fermierii să se culce cu frica că noaptea, stâna, oile, vacile, porumbul, culturile vor fi distruse de aceste animale sălbatice (...)  Ursul este în vârful lanţului trofic, iar fără intervenţie umană este imposibilă ţinerea sub control a acestui fenomen”, a explicat Tanczos Barna.

Fostul ministru al Mediului a avertizat că numărul urșilor a ajuns la peste 8.000, dublu față de anul 2007, când în evidențe apăreau 4.000 de exemplare

„Numărul de exemplare de urs creşte treptat, an de an, zi de zi, lună de lună, în România. (...) Această tendinţă este constantă şi vom ajunge să avem urşi la Constanţa. Și vom ajunge să avem urşi care să facă baie în Delta Dunării”, a adăugat fostul ministru al Mediului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite