"Il Luce", din nou campion în Ucraina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Şahtior Doneţk este noua campioană a Ucrainei, după ce echipa antrenată de Mircea Lucescu a învins pe teren propriu, cu 1-0 pe Dinamo Kiev, în penultima etapă a campionatului.

Cornel Dinu: „Nu m-am uitat la meci, pentru că prefer campionatul nostru”

Administratorul delegat al lui Dinamo a comentat în stilu-i personal succesul repurtat de Mircea Lucescu în Ucraina. Contactat telefonic, într-o emisiune găzduită de postul Telesport, Dinu a spus că nu s-a uitat la meci, nefiind interesat de competiţia ucraineană. „Nu m-am uitat la Şahtior - Dinamo Kiev, deoarece prefer campionatul nostru. Nici dacă mi s-ar oferi un milion de euro pe săptămână nu m-aş duce să antrenez în Ucraina. Nici în Arabia sau în America nu aş merge.

E o chestie de ţinută şi de mentalitate”, a replicat „Procurorul”, care a continuat: „Cum să mă duc eu în Ucraina când tatăl meu a pătimit atât acolo? Ar fi blestemul familiei! Oricum, îl felicit pe Mircea”.

Momentul de bucurie după golul lui Ilsinho

image

„Minerii”, în delir

Bucurie de nedescris pentru cei 50.000 de suporteri ai „Minerilor" care au asistat pe "Donbass Arena" la Victoria lui Şahtior în faţa marii rivale din capitală, Dinamo Kiev. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ilsinho, în minutul 15, din pasa lui Srna.

Gazdele au ratat ocazia desprinderii în două rânduri în repriza secundă. Mai întâi, şutul puternic al lui Ilsinho a nimerit doar transversala în minutul 70, pentru ca Jadson să rateze apoi un penalty, contestat de oaspeţi, 15 minute mai târziu.

image

Răzvan Raţ şi Tiberiu Ghioane au început meciul ca rezerve, fiind trimişi în teren în minutul 90, respectiv 76.

image

Şahtior acumulează astfel 74 de puncte în clasament, cu şase mai multe decât Dinamo şi cu doar o etapă rămasă de disputat din campionatul Ucrainei. Este al al patrulea titlu de campion obţinut de Mircea Lucescu la Şahtior şi al cincilea din istorie pentru clubul din Doneţk.

Trofeele lui Mircea Lucescu

Dinamo

Campionatul: 1990
Cupa României: 1986 şi 1990

Rapid

Campionatul: 1999
Cupa României: 1998

Galatasaray

Campionatul: 2002
Supercupa Europei: 2000

Beşiktaş

Campionatul: 2003

Şahtior Doneţk

Campionatul: 2005, 2006, 2008 şi 2010-05-05
Cupa Ucrainei: 2004 şi 2008
Supercupa Ucrainei: 2005 şi 2008
Cupa UEFA: 2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite