Horia Tecău: "Sper să repet rezultatul şi la US Open"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit în ţară după finala de la dublu masculin de la Wimbledon pentru câteva zile de vacanţă, Horia Tecău speră să-şi încarce bateriile pentru viitoarele competiţii care îl aşteaptă.

"O să stau până la sfârşitul săptămânii la Constanţa, cu familia, deoarece sâmbătă plec în Suedia, la turneul de la Bastad, acasă la partenerul meu de dublu Robert Linstedt, unde o să fim susţinuţi de prietenii şi familia lui", a spus Horia.

FOTOGALERIE DE LA SOSIREA ÎN ŢARĂ A LUI HORIA

Horia Tecău a anunţat că va continua să joace împreună cu Ronert Lindstedt: "A fost cel mai bun turneu al meu şi cel mai bun an. Voi continua cu Lindstedt, pentru că suntem într-o poziţie bună pentru Mastersul de la sfârşitul anului. De acum vom putea intra la toate turneele mult mai uşor", a continuat românul, care se gândeşte să înceapă să joace şi la simplu.

Cât priveşte finala de la Wimbledon jucată, constănţeanul s-a surpins pe el însuşi cât de departe poate ajunge la un turneu de Mare Şlem. "A fost o surpiză şi pentru mine. Nu am crezut că vom ajunge în finală, dar am luat partidele pas cu pas şi am reuşit. Din păcate, nu am reuşit să şi câştigăm. Am fost puţin dezamăgit la început, însă mi-a trecut. Să ajungi în finală după doar două ediţii jucate la Wimbledon e ceva, după ce anul trecut am atins runda a treia. Am doar 25 de ani şi mai pot juca încă zece la acest nivel. Anul viitor o să ştiu cum e să joci o finală şi cred că o să mă stăpânesc mult mai bine", a adăugat cel mai bun jucător de teni român la dublu, care a participat aseară la dineul oficial al turneului de pe iarbă.

"Este o cină exclusivistă unde vin doar câştigătorii şi finaliştii de la Wimbledon, plus organizatorii şi alţi invitaţi de marcă. Am mai fost de două ori, dar aseară a fost pentru prima dată de când sunt la seniori. Au la meniu un miel foarte bun", completează dublul campion de la juniori pe gazonul din capitala Marii Britanii, în 2002 şi 2003.

Aflat în mijlocul sezonului cel mai bun din carieră, câştigând trei titluri ATP (Auckland, Casablanca şi s'Hertogenbosch) şi jucând o finală de Grand Slam, Horia visează să repete cel puţin performanţa de la Wimbledon şi la următorul turneu major, cel de la US Open. "Până la Wimbledonul de anul viitor, urmează US Open, unde sper să repetăm rezultatul de pe iarbă".

Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiai Române de Tenis, l-a aşteptat pe finalistul de la Wimbledon la aeroport, înmânând-i acestuia trofeul "Premiul de excelenţă pentru Horia Tecău". "Sper ca de fiecare dată când un jucător se întoarce în ţară să îl pot aştepta cu un astfel de premiu pentru astfel de rezultate. Acest trofeu l-a primit şi Andrei Pavel şi m-am gândit că Horia îl merită din plin", a spus oficialul FRT.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite