Carmen Tocală: "Trebuie respectată procedura pentru organizarea alegerilor la FR de Box"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Tocală se bucură de sprijinul premierului Victor Ponta, el însuşi practicant al baschetului
Carmen Tocală se bucură de sprijinul premierului Victor Ponta, el însuşi practicant al baschetului

Programate iniţial pentru duminica trecută, alegerile la FR de Box au fost anulate, iar mai apoi amânate cu două luni. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, a discutat cu preşedintele Federaţiei Române Box, Rudel Obreja, pentru reluarea statutară a alegerilor din cadrul forului.

Şefa sportului românesc a declarat astăzi: "Am purtat o discuţie cu Rudel Obreja, care este deschis şi are intenţii bune de a face ceva. Alegerile programate recent la FR Box nu au fost statutare, astfel că trebuie reluate, cu toţi paşii legali de urmat. Primul ar fi legat de stabilirea acestor detalii. Pasul doi, transmiterea în teritoriu a informaţiilor, iar pasul trei depunerea candidaturilor, validarea lor şi alegerile propriu-zise. Nu putem enunţa un termen clar, dar avem două luni la dispoziţie, aşa cum ne-am înţeles cu AIBA. Rudel Obreja are toată deschiderea să îndrepte situaţia. Aceşti paşi îi vom comunica şi către AIBA, cu care discutăm permanent. Trebuie să facem totul în beneficial boxului şi sportului românesc".

Ieri, preşedintele ANST a anunţat că, în urma unei discuţii telefonice cu secretarul general al AIBA, a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii FR Box. "Totul trebuie să fie făcut pe cale amiabilă. âceste tensiuni nu pot continua pentru că afectează atât munca sportivilor, cât şi imaginea sportului românesc", a precizat preşedintele ANST.

Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, vineri, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei, de duminică, aceasta fiind considerată nestatutară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite