Constanţa, în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buricea a marcat trei goluri în partida cu Paok Salonic
Buricea a marcat trei goluri în partida cu Paok Salonic

HCM a reuşit să treacă de grupele LC, intrând într-un club select din care mai fac parte doar handbalistele Oltchimului şi voleibalistele de la Galaţi. Spre deosebire de ediţia din 2004-2005, HCM Constanţa a reuşit să fructifice ocazia avută, calificându-se în optimile de finală ale Cupei Campionilor.

În urmă cu cinci ani, handbaliştii din Constanţa făceau senzaţie în Europa prin victoria (27-25) obţinută pe teren propriu în faţa echipei stelare a Barcelonei.

Atunci însă, fiind la prima participare în Champions League, HCM n-a reuşit să profite de acel succes, ratând calificarea în faza următoare a competiţiei. Şi pentru că a pierdut dubla manşă cu Pick Szeged (24-27 şi 21-23).

De data aceasta, campionii României nu au mai comis aceeaşi eroare. De altfel, după senzaţionala victorie (35-33) obţinută toamna trecută, la Buzău, cu Montpellier HB (Franţa), Laurenţiu Toma şi colegii săi îşi exprimau speranţa că acel rezultat nu va fi şi singurul pozitiv din această ediţie a Ligii.

Şi nu a fost. HCM a trecut (32-30) acasă şi apoi, a făcut un egal de aur (26-26) la Valladolid, dubla victorie (30-26 şi 34-23) cu PAOK certificând o calificare istorică. Şi, totodată, o revanşă în faţa formaţiei din Szeged.

Mihai Popescu a înscris din nou!

Prin succesul de sâmbătă, de la Buzău, succes obţinut în faţa grecilor de la PAOK (34-23), constănţenii au intrat într-un club select al formaţiilor româneşti care au depăşit faza grupelor în Champions League, acolo unde se mai află handbalistele de la Oltchim şi voleibalistele de la Metal Galaţi.

În meciul cu PAOK golurile Constanţei au fost marcate de următorii jucători: Toma 12, Sadoveac 4, Sabou 4, Buricea 3, Dimache 3, Băiceanu 2, Mureşan 2, Adzici 1 şi Popescu 1. Este de subliniat că portarul grupării de pe litoral a reuşit să marcheze din nou, pentru a treia oară în această ediţie!

Şi acum Mihai Popescu a înscris din acţiune, ceea ce nu este o surpriză, el având o aruncare năprasnică la poartă (se spune că viteza mingii trimise de el tinde spre 200 de kilometri pe oră!).

Virtual calificată, HCM va disputa ultima partidă din grupa 1 la 7 martie, la Szeged. Va fi o confruntare al cărei rezultat nu mai contează, dar una în care se va juca pentru onoare.

9 puncte a acumulat până acum HCM Constanţa în grupa 1 a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Liga Campionilor  Etapa a 9-a

Constanţa - PAOK (Grecia) 34-23
Valladolid (Spania) - Szeged (Ungaria) 35-35
Medvedi (Rusia) - Montpellier (Franţa) 27-28
Clasament

1. Montpellier 16 puncte
2. Medvedi 12 puncte
3. Valladolid 11 puncte
4. Constanţa 9 puncte
5. Szeged 4 puncte
6. PAOK 2 puncte

(*) primele patru clasate se califică în faza a doua.

Etapa viitoare (a 10-a, ultima)

3 martie

PAOK - Medvedi

7 martie

Montpellier - Valladolid
Szeged - Constanţa

"Am fost foarte motivaţi şi sunt fericit că am atins visul de a fi printre cele 16 echipe calificate în optimile de finală."
Laurenţiu Toma
golgheterul lui HCM Constanţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite