Steaua pleacă la capătul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această după-amiază, handbaliştii de la Steaua pleacă în Portugalia, unde, sâmbătă, vor disputa prima manşă a finalei Challenge Cup, în compania formaţiei Sporting Club Horta. Având

În această după-amiază, handbaliştii de la Steaua pleacă în Portugalia, unde, sâmbătă, vor disputa prima manşă a finalei Challenge Cup, în compania formaţiei Sporting Club Horta.
Având în vedere că oraşul Horta se află în Arhipelagul Azore, la 1.800 kilometri de Lisabona, oficialii stelişti au intenţionat să închirieze un charter pentru a face deplasarea mai uşoară, dar au trebuit să renunţe din cauza cheltuielilor foarte mari, aproximativ 70.000 de euro. Astfel, întreaga delegaţie va călători cu zboruri de linie, urmând să petreacă o noapte în capitala Portugaliei şi să ajungă la destinaţie joi dimineaţă. Clubul va face însă o economie importantă, întreaga deplasare costând 25.000 de euro.
"Este o deplasare foarte grea şi obositoare. Noi avem programat antrenamentul oficial vineri, la ora jocului (19.30 ora Bucureştiului), dar am solicitat să ne pună sala la dispoziţie şi joi, ceea ce nu ştiu dacă se va întâmpla. Ne cunoaştem adversarul, pentru că fostul nostru coleg, Sebastian Bota, care joacă în campionatul portughez, ne-a dat toate informaţiile de care aveam nevoie. Mergem la victorie, dar e foarte periculos să te consideri deja câştigător. Este totuşi o finală, pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate", ne-a declarat antrenorul Vasile Stângă, care, în 1989, juca finala Cupei Campionilor Europeni, ultima prezenţă a unei echipe româneşti în ultimul act al unei competiţii continentale. Jucătorii Stelei sunt conştienţi că se află în faţa celor mai importante meciuri din carieră, dar să nu rateze ocazia de a aduce cupa la Bucureşti. "Cu siguranţă, noi vom câştiga trofeul. Dacă nu, degeaba am ajuns în finală", spune cu optimism Viorel Mazilu, căpitanul roş-albaştrilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite