Două gene, vinovate pentru cancerul de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul de a face cancer de piele este determinat de două gene care dictează numărul de aluniţe (nevi) pe care o persoană le va avea, spun cercetătorii de la Institutul  Regal Londonez.

Specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care prezintă variaţii ale acestor gene, ce duc la apariţia unui număr mare de aluniţe pe tot corpul, au un risc crescut de a face melanom malign, cea mai gravă formă de cancer cutanat.

Persoanele care au peste 100 de nevi pe suprafaţa pielii, cele roşcate şi cele cu pielea deschisă la culoare ar trebui să urmărească dacă intervin schimbări în aspectul aluniţelor, pentru a preveni dezvoltarea unor formaţiuni canceroase.

Această teorie o contrazice pe aceea conform căreia doar expunerea la soare este vinovată pentru cele mai multe cazuri de cancer de piele. „Soarele este o cauză a îmbătrânirii premature a pielii, dar în cazul cancerelor factorul incriminant este cel genetic, nu razele solare”, spune profesorul de epidemiologie genetică Tim Spector de la Institutul Regal Londonez.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite