Remedii cu „tării“ din plante
0Mai puţin cunoscute, dar cu beneficii la fel de eficiente ca şi infuziile sau decocturile, vinurile şi rachiurile din plante sunt leacuri care tratează tot felul de afecţiuni.
Vinul de hrean, leac în anemie
Folosit de secole ca plantă medicinală, hreanul este bogat în vitamina C. Din acest motiv, făcea parte din meniul zilnic al marinarilor, când erau pe mare, pentru a preveni scorbutul (boală ce apare din cauza lipsei vitaminei C şi care se manifestă prin slăbirea forţei musculare, anemie, sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi apariţia unor plăgi deschise).
Vinul de hrean este indicat în anemie, indigestie, boli de inimă sau litiază renală. Îl obţii din 15 linguri de hrean ras fin pe care le pui într-o sticlă de 1 litru de vin roşu natural.
Laşi la macerat 8-10 zile, apoi filtrezi amestecul. Se iau 3-4 linguri, timp de 3 săptămâni. Pe termen lung, leacul poate fi un bun afrodisiac.
Află pe clicksanatate.ro şi alte remedii din plante care conţin alcool